Google Workspace alias instellen

Een alias email alias is een secundair email adres dat gekoppeld is aan een primair e-mailaccount. Hiermee word alle mail naar het primaire account gestuurd. Hieronder staat hoe je dit instelt voor Google Workspace.

Stuur een bericht naar support@hoasted.com met het verzoek een alias aan te maken voor jouw mailadres. Laat ons weten wat het alias mailadres moet zijn en aan welke mailadres deze gekoppeld mag worden, dan regelen wij dit meteen voor je.

Zelf een alias aanmaken?

Login op https://admin.google.com/ waarna je drukt op Beheren, naast gebruikers:

Gebruikers beheren in Google Workspace

Klik vervolgens op de naam van de gebruiker waar je een alias voor wilt instellen:

Naam gebruiker in de Google Workspace

Onder de gebruiker staan een aantal opties. Klik hier op Alternatieve e-mailadressen toevoegen:

Gebruiker opties van Google Workspace

Geef hier op welk mailadres je graag wilt activeren als Alias op je eigen mailadres en Klik op opslaan.

Alias instellen op de Google Workspace

Je hebt nu een Alias ingesteld en alle mail van deze alias zal nu binnenkomen op het mailadres waar je deze alias voor hebt ingesteld.