Google Workspace email forwarden

Om een email forward in te stellen op jouw Google Workspace mailadres log je in op de admin omgeving https://admin.google.com en doe je het volgende:

1. Ga in het menu aan de linkerzijde naar Apps > Google Workspace > Gmail:

Google Workspace menu Apps Gmail

1. Scroll hier iets naar benden en klik vervolgens op Routing:

Google Workspace email routering forwarding

1. Ga hier onderaan de pagina vervolgens naar E-mails doorsturen met toewijziging adres ontvanger en klik op Configureren:

Google workspace configureren email forwarding

1. Geef je doorstuur een naam en druk daarna op Toevoegen:

Google Workspace name email forward toevoegen

1. Links voer je het mailadres in welke het bericht zal doorsturen en rechts het mailadres die het bericht zal ontvangen, verder kan je in dit scherm nog kiezen voor extra opties welke je zelf kan bepalen zoals 'Ook doorsturen naar oorspronkelijke bestemming' waardoor beide mailadressen het bericht zullen ontvangen.

Google Workspace Email forward instellen

1. Druk nu op OPSLAAN en je doorstuur is nu ingesteld. Je kan deze weer bewerken, uitzetten of verwijderen via de Acties welke nu zichtbaar zijn:

Google Workspace email forward opties aanpassen