Google Workspace domein verificatie

Om je domeinnaam verificatie af te ronden op Google Workspace volg je onderstaande stappen.

1. Log in op https://admin.google.com met je beheerder account.
  2. Je zien vrijwel meteen onderstaande scherm, klik nu op Verify domain:

Google Workspace verify domain

1. Je ziet nu een Welcome to the Admin Console bericht, Klik op de Next knop:

Admin console google workspace

1. Klik nu op de Verify knop:

Verify domain in Google Workspace

1. Klik op de volgende pagina op Continue:

TXT record voor verificatie domein in google workspace

1. Sla het TXT record op die je ziet via de COPY knop:

TXT record copy voor Google Workspace

1. Ga nu naar de cPanel > Manage DNS Zone en maak een nieuwe TXT record aan voor je domeinnaam via de knop Manage:

Manage DNS Records in cPanel

1. Klik op + Add record en vul het TXT record in zoals het voorbeeld hieronder en sla dit op:
  1. DNS record toevoegen in Zone op cPanel

1. Ga nu terug naar de Google Workspace pagina en Klik op Verify my domain:

Verify my domain in Google Workspace

1. Je domeinnaam is nu bevestigd bij Google.