Google Workspace DKIM Activeren

DKIM instellen voor Google Workspace verhoogt de e-mailbeveiliging door te helpen voorkomen dat e-mailberichten worden vervalst. Het verbetert ook de afleverbaarheid van je e-mails door te bewijzen dat ze daadwerkelijk van jouw domein afkomstig zijn, waardoor de kans kleiner wordt dat ze als spam worden gemarkeerd.

Om de DKIM in te stellen voor je Google Workspace doe je het volgende:

1. Login op https://admin.google.com met je beheerders account.
  2. Ga naar Apps > Google Workspace > Gmail in het menu aan de linkerzijde:

Google Workspace Gmail Apps overzicht

1. Klik nu op E-mail verifiëren door iets naar beneden te scrollen:

Email verifieren in Google Workspace voor DKIM instellen\

1. Klik nu op Nieuwe record genereren zodat er een DKIM record wordt aangemaakt welke je dient te kopiëren om toe te voegen aan de DNS records in de cPanel:

DKIM Record genereren in Google Workspace

1. Laat de instellingen staan zoals ze zijn en Klik op Maken:

Nieuw record genereren voor DKIM in Google Workspace

1. Klik vervolgens op 'Verificatie Starten' en daarna nogmaals op 'Nieuw record genereren'. Het kan tot 24 uur duren voordat je een record kan genereren dus hou rekening dat het kan zijn dat je hier morgen weer mee verder dient te gaan:

Nieuw DKIM record genereren voor Google Workspace google

1. Sla nu het DKIM record op en voeg deze toe aan de cPanel , of daar waar de DNS wordt beheert.
  2. Ga nu terug naar de Google Workspace omgeving en Klik op 'Verificatie Starten', ook dit kan even duren voordat de DNS wijzigingen zijn doorgevoerd:

Verificatie starten voor DKIM record aanmaken in Google Workspace

1. Zodra de Verificatie succesvol is gestart, staat de DKIM juist ingesteld voor je Google Workspace.
  2. Zodra de Verificatie is geslaagd en je ververst(F5) je pagina, zul je het volgende zien:

DKIM Authenticatie email met DKIM geslaagd

Hulp nodig? stuur ons een bericht via support@hoasted.com