Hoe bescherm ik een website map met een wachtwoord

Stel je voor dat je gegevens hebt in bestanden in je directory die je slechts met enkele gebruikers wil delen en niet met het publiek. Je kunt de directory beschermen met een wachtwoord om je te helpen de bestanden zichtbaar te maken aan de geselecteerde gebruikers met dit wachtwoord.

Directory privacy is ingeschakeld op je cPanel. Je kunt dit gebruiken om alleen geautoriseerde gebruikers toegang te geven tot bepaalde directories op je server.

Wachtwoord toevoegen aan je website map

1. Log in op je cPanel account.
  2. Navigeer naar Bestanden >Directory Privacy.

De Directory Privacy pagina wordt weergegeven.

3. Selecteer de map die je wil beschermen.

Klik op het map-ikoontje om de map te openen, dus om te beginnen die bij public_html. Klik op de naam van de map om de map te selecteren.

4. De Setup Privacy pagina wordt weergegeven. Als een gebruiker toegang probeert te krijgen tot de beschermde directory via de browser vraagt de site ze om een geldige gebruikersnaam en wachtwoord. Zonder het verstrekken van deze gegevens krijgen gebruikers geen toegang tot de directory.

Zet een vinkje bij "Beveilig deze directory met een wachtwoord" en voer de naam in voor de beschermde directory.

5. Klik op Opslaan.

De naam van de beschermde directory wordt opgeslagen.

6. Voer, in de Gebruiker Aanmaken sectie, de gebruikersnaam in die toegang kan krijgen tot de directory.
  7. Voer het wachtwoord in om de directory te beschermen.
  8. Voer het wachtwoord opnieuw in ter bevestiging.

Je kunt ook de Wachtwoord Generator gebruiken om automatisch een sterk wachtwoord in te vullen.

9. Klik op Opslaan.

De directory is nu beschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Iedereen die toegang wil tot deze directory moet deze gegevens correct invoeren. Technisch: er is een .htaccess bestand in de map geplaatst en elders een .htpasswd bestand.

Verwijdering van de wachtwoordbescherming van de map

1. Ga in je cPanel naar Bestanden (Files) en klik Directory Privacy

2. Klik de naam van de map waarvan je de wachtwoordbescherming wilt verwijderen
  3. Haal het vinkje weg bij Bescherm deze map met een wachtwoord (Password protect this directory)
  4. Klik op Opslaan (Save)