Map beveiligen met wachtwoord via cPanel

Heb je een submap waar je bestanden in wilt plaatsen die niet iedereen mag zien? Wil je graag dat een website alleen toegankelijk voor mensen die je toegang geeft? Je kunt via cPanel eenvoudig mappen beveiligen met een gebruikersnaam en wachtwoord. In dit voorbeeld zullen de map ‘geheim’ beveiligen. Onderaan lees je hoe je in WordPress de website of een bepaalde pagina kunt beschermen met een wachtwoord.

Stappen om map in cPanel te beveiligen met een wachtwoord

  1. Ga naar cPanel > Bestanden (Files) > Directory Privacy.

  2. Klik op het mapje voor public_html.

  3. Je zit nu in de public_html folder. Klik op de subfolder genaamd ‘geheim’.
  4. Je komt nu in het onderstaande scherm. Vink ‘Beveilig deze directory met een wachtwoord/Password protect this directory’ aan een geef het een naam. De naam is puur zodat je later weet waarvoor de beveiliging dient. Klik vervolgens op Opslaan/Save.

  5. Ga terug naar de vorige pagina en maak ook een gebruiker met een wachtwoord aan en klik op Opslaan/Save.
  6. Je hebt alles nu ingesteld. Test met je browser of het werkt in een incognito/anoniem venster en pas waar gewenst nog zaken aan.

Voor  WordPress heb je de volgende mogelijkheden:  Bijvoorbeeld hele site achter wachtwoord plaatsen:    https://wordpress.org/plugins/hide-my-site/

Een pagina beschermen met een wachtwoord gaat via de Editor: klik in de Post op de Wachtwoord knop. 

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.