Hoe voeg je een addon domein toe voor website hosting

Wat is een extra (addon) domein?
Een nieuw addon domein is een extra domeinnaam gehost in een nieuwe map op je account om verschillende domeinen te hosten vanuit één controlepaneel. Dus met andere woorden, het verbindt een nieuwe domeinnaam naar een submap van je document root directory, en vervolgens slaat het zijn bestanden op in die subdirectory.

Addon domeinen en subdomeinen lijken misschien verschillende domeinen voor je bezoekers, maar voor de server is het hetzelfde.

Wat gebeurt er bij het aanmaken van een Addon domein?

Laten we kijken wat er gebeurt als je een addon domein aanmaakt.

• er wordt een map gemaakt in de 'public_html' directory
  • er wordt een subdomein aangemaakt voor het primaire domein en toegevoegd aan de nieuwe map
  • de nieuwe domeinnaam is geassocieerd met het subdomein

Bijvoorbeeld, als het primaire domein 'hoasted.com' is en je verwijst naar het Addon Domein 'hoasting.com' naar de map 'hoasting', dan zijn de volgende URL's mogelijk:

• hoasted.com/hoasting
  • hoasting.hoasted.com
  • hoasting.com

Deze paden geven toegang tot dezelfde directory en tonen dezelfde website. Maar voor de bezoekers van je website naar hoasting.com is er is geen bewijs dat ze worden omgeleid via hoasting.hoasted.com.

Voordelen
Enkelen voordelen van een extra domein zijn:

• Voeg meerdere domeinen toe aan hetzelfde hosting account
  • Bespaar tijd en geld
  • Biedt je resources aan je klant op één plek (je website)
  • Benader je extra domein met behulp van verschillende website-adressen
  • SEO voordelen

Hoe maak ik een extra (addon) domein in het cPanel account?

Let op: afhankelijk van je hosting plan staan we een maximaal aantal addon domeinen toe. Weet je niet zeker hoe je een addon domein moet maken voor jouw account? Neem contact op met support@hoasted.com.

1. Log in op je account.
  2. Navigeer naar Domeinen > Extra domeinen (Addon Domains).

De Extra Domeinen pagina wordt weergegeven

3. In de Addon Domeinen sectie vul je de volgende gegevens in.

Veld

Beschrijving

Voorbeeldwaarde

Nieuwe Domeinnaam

Verwijst naar de naam van het nieuwe addon domein. Als je een domeinnaam, subdomein of FTP gebruikersnaam toevoegt wordt het tekstvak automatisch weergegeven.

domein2.nl

Subdomein

Verwijst naar de naam van het subdomein.

domein2

Document Root

Verwijst naar de directory die de bestanden van het addon domein bevat.

/domein2.nl

Maak een FTP account verbonden met dit Addon Domein

Geef aan of je een FTP account wil maken dat verbonden is met dit Addon Domein.

Aangevinkt

FTP Gebruikersnaam

Verwijst naar de FTP gebruikersnaam. Dit veld wordt automatisch gevuld.

domein2@domein.com

Wachtwoord

Verwijst naar het wachtwoord voor de FTP login.

*********

Wachtwoord (Opnieuw)

Voer het wachtwoord opnieuw in ter bevestiging.

*********

Sterkte

Wachtwoord sterkte wordt beoordeeld op een schaal van 100 punten. 0 duidt op een zwak wachtwoord, terwijl 100 duidt op een zeer veilig wachtwoord.

Sommige webhosts vereisen een minimum wachtwoord sterkte. Een groene wachtwoordsterkte meter geeft aan dat het wachtwoord gelijk is aan of groter is dan de vereiste wachtwoord sterkte.

Let op: Een sterk wachtwoord is erg belangrijk om veiligheid te handhaven.

Zeer sterk (100/100)

Wachtwoord Generator

Gebruik de wachtwoord generator om een complex en veilig wachtwoord te genereren: Klik op  Genereren. De generator plakt dan een wachtwoord in het wachtwoord veld. Klik op Genereren zo vaak je wilt, tot je tevreden bent over het wachtwoord. Je kunt er ook nog tekens in aanpassen. Het is handiger geen tekens te gebruiken die erg op elkaar lijken:  l, 1, L, o, 0 en O. Kopieer het naar een veilige plaats en ook in het veld Wachtwoord (nogmaals).
  4. Klik op Domein Toevoegen.

In het venster krijg je de melding dat het extra domein is aangemaakt.

Let op: Als een addon domein is aangemaakt creëert het systeem automatisch een subdomein. Dit kun je aanpassen of verwijderen.

Vanuit het Bestandsbeheer (File Manager) kunnen bestanden worden toegevoegd aan het extra domein in de betreffende basismap.

file manager domein