Hoe maak ik een subdomein aan

Als je al een werkende domeinnaam hebt hoef je niet nog een andere domeinnaam te kopen om een tweede website te hosten. De tweede website kan worden gemaakt onder dezelfde domeinnaam. Dit aanmaken van een tweede website onder hetzelfde domein noemen we subdomein

1. Log in op je cPanel account.
  2. Navigeer naar Domeinen >Subdomeinen.

subdomein aanmaken

De Subdomein pagina wordt weergegeven.

Subdomein pagina

3.  Om een subdomein aan te maken, selecteer je de soort uit de dropdown lijst.  Bijvoorbeeld Domein.

4.  Selecteer het domein uit de dropdown lijst.

5. Het Document Root veld wordt automatisch gevuld.

6. Klik op Aanmaken.

Het Subdomein wordt aangemaakt.