Hoe maak ik een subdomein in cPanel

Wat is een subdomein?

Zoals de naam al aangeeft is een subdomein een secundaire website met zijn eigen content. Het enige verschil is dat het geen nieuwe domeinnaam heeft. Je gebruikt een bestaande domeinnaam en wijzigt alleen het initiële gedeelte. Dus een subdomein is een uitbreiding van je eigen domeinnaam met zijn eigen content. Technisch gezien is een subdomein een DNS record voor je domein hostname. Dus kun je voor een subdomein je eigen DNS record editor gebruiken en een DNS record gerelateerd aan je subdomein toevoegen.

Wanneer gebruik je een subdomein?

In cPanel kun je makkelijk subdomeinen aanmaken, deze subdomeinen werken als afgescheiden entiteiten van je hoofddomein. Stel je hebt een blog voor je website. Dan maak je een subdomein met de naam “blog” en het adres is dan bijvoorbeeld “blog.hoasted.com”

Enkele voorbeelden van subdomeinnamen zijn:

• forums.hoasted.com
  • help.hoasted.com
  • onlinehelp.hoasted.com
  • blogs.hoasted.com

Je kunt subdomeinen ook gebruiken voor mobiele versies van je website, blogs, support en shops.

Hoe voeg je een subdomein toe in je cPanel account?

Volg de stappen hieronder om een subdomein toe te voegen.

1. Log in op je account.

2. Navigeer naar Domeinen > Subdomeinen.

De Subdomeinen pagina wordt weergegeven.

3. Vul in de Subdomeinen sectie de volgende gegevens in.

Veld

Beschrijving

Voorbeeld Waarde

subdomein

Verwijst naar de gewenste prefix naam van het domein.

nieuw

Domein

Verwijst naar het gewenste hoofddomein.

mydomainexample.com

Document Root

Verwijst naar de home directory voor het subdomein.

Let op: Deze directory bevat de bestanden met betrekking tot het subdomein.

/nieuw.mydomainexample.com

4. Klik op Aanmaken.

Het berichtenvenster dat je informeert over de aanmaak van een subdomein wordt weergegeven

5. Om de hoofddirectory van het subdomein te openen met de Bestandsbeheer, klik je op de link onder Basismap (Document Root) die correspondeert met het subdomein dat je wil bekijken in de Bestandsbeheer.

De Bestandsbeheer-pagina wordt weergegeven van de map van je nieuwe subdomein: