Hoe kan ik een extra domein toevoegen in cPanel

Add-on domeinen worden gebruikt als je twee domeinen hebt en je twee volledig verschillende en onafhankelijke websites wil. De eerste komt in de public_html map, een extra domein krijgt een eigen map. Je doet dit als volgt:

Extra domein toevoegen in cPanel

1. Log in op je cPanel account.
  2. Navigeer naar Domeinen > Domeinen.

Screenshot van het cPanel waarin het Domein onderdeel wordt getoond met daarop de keuzes 'Domeinen', 'Omleidingen' en 'Zone Ediitor'.

3. Op de volgende pagina klik je op Create a New Domain.

Screenshot van een cPanel pagina waarop een onderdeel van een menu zichtbaar is. Je kan op 'Create A New Domain' klikken om een extra domein toe te voegen.

De Domeinen pagina wordt weergegeven. Wanneer je het domein toegevoegd hebt in het Domein veld, dan vink je Share document root uit.

Screenshot van een menu in cPanel. Je kan hier een domein toevoegen, share document root uit of aan vinken, directory pad aanvullen of leeg laten en wanneer je klaar bent klik je op Verzenden of Submit And Create Another.

4. Het Document Root kan je naar eigen inzicht aanvullen, maar kan voor een extra domein (website) ook leeg blijven.
  5. Klik op Verzenden.

Het nieuwe extra domein wordt aangemaakt. Je kunt nu voor dit domein een website plaatsen (en desgewenst eveneens mailadressen toevoegen).