Hoe voeg ik een user toe aan een MySQL database

Als je PHP software gebruikt of vaak toegang tot je gegevens nodig hebt is het aanmaken van een database noodzakelijk. Na het aanmaken van deze database, moet er een gebruiker en de corresponderende gegevens worden aangemaakt om toegang te krijgen.

Volg onderstaande handleiding om een gebruiker toe te voegen aan je MySQL database:

Gebruiker toevoegen aan MySQL database

1. Log in op je cPanel account.
  2. Navigeer naar Databases. De Databases sectie wordt weergegeven:

3. Klik op MySQL Databases. De MySQL Databases pagina wordt weergegeven. Scroll naar beneden naar het gedeelte Nieuwe gebruiker toevoegen:

4. Voer de gebruikersnaam in in het Gebruikersnaam tekstveld.
  5. Voer het wachtwoord in in het Wachtwoord tekstveld.
  6. Voer het wachtwoord opnieuw in ter bevestiging in het Wachtwoord (Opnieuw) veld.
  7. Klik op Gebruiker maken.

De gebruiker is nu aangemaakt. Je kunt nu een database toewijzen aan deze gebruiker.

8. Selecteer in de Gebruiker Toevoegen aan Database sectie, de Gebruiker in de dropdown lijst.
  9. Selecteer de database die je wil verbinden aan de gebruiker uit de Database dropdown lijst.
  10. Klik op Toevoegen.
  11. Je krijgt nu het scherm om rechten toe te kennen aan de gebruiker. Standaard is het goed om Alle rechten te geven en onderaan te klikken op

12. Als de gebruiker is toegevoegd aan de database kun je deze gebruiker bekijken in de Huidige Gebruikers sectie