Hoe maak ik een MySQL database aan

In cPanel biedt de Databases sectie de mogelijkheid om MySQL databases en gebruikers aan te maken, ze aan te passen en toegang te krijgen. SQL (Structured Query Language) is een vooraanstaande taal in database management activiteiten zoals querying, toegang krijgen of het verkrijgen en bijwerken van informatie uit databases. De meeste websites hebben een of meer databases nodig.

MySQL is een open source Relational Database Management System (RDBMS) software die database gegevens bevat die toegankelijk zijn via SQL queries. MySQL is ook toegankelijk vanuit verschillende andere programmeer,- en query talen. Meestal wordt PHP gebruikt.

MySQL database aanmaken

 1. Log in op je cPanel account.
 2. Navigeer naar Databases. De  Database sectie wordt weergegeven.

  cPanel - Selecteer MySQL-databasewizard

 3. Klik op MySQL® Databasewizard. De MySQL® Databasewizard pagina wordt weergegeven.
 4. Voer de naam van de database in in het Nieuwe Database tekstveld en klik op Volgende stap.

  cPanel - Vul de database naam in en klik op volgende stap

 5. Voer de naam van de databasegebruiker in, kies een wachtwoord (kopieer het even, zodat je zeker weet dat het juist is) en klik op Gebruiker maken.

  cPanel - vul een gebruikersnaam met wachtwoord in

 6. Je komt dan in het scherm om de gebruiker de juiste rechten te geven op de nieuwe database. Zet een vinkje in Alle Rechten en klik op Volgende stap.

  cPanel - geef de gebruiker de juiste rechten

 7. De database en de gebruiker zijn nu aangemaakt, je kunt de databasegegevens invullen in je webapplicatie.
Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.