cPanel - MX Wizard

Om de mail instellingen inclusief bijbehorende DNS records goed te zetten kan je gebruik maken van de MX Wizard tool.

MX Wizard

1. Log in op cPanel.
  2. Navigeer naar Tools > MX Wizard

cPanel Tools > MX Wizard

3. Selecteer het domein in de “dropdown menu” waar je de MX, DNS en Mail Routing van wilt aanpassen.

cPanel MX Wizard domein selecteren

4. Kies hier of de mail naar het “Standaard cPanel Email”, Microsoft Office 365 Email of Google Workspace Email moet verwijzen.

Selecteer mailserver in cPanel MX Wizard in cPanel

5. Voor Google Workspace en Standard cPanel kan de checkmark gezet worden en op “submit” klikken.

Understand button in cPanel MX Wizard

6. Indien gekozen word voor Microsoft Office moeten de MS ID ingevuld worden deze krijg je tijdens de koppeling van de domeinnaam met Microsoft. Indien dit al gebeurd is kan je dit terugvinden in de DNS records. Hetzelfde geld voor de “Tenant domain” ook wel het .onmicrosoft adres. Deze kan je terugvinden in het Portal.office.com omgeving bij het Global admin account: https://portal.office.com/

Microsoft DNS instellen in MX Wizard

7. Controleer na het doorvoeren in het volgende scherm of deze geslaagd is “groen” en of de juiste wijzigingen in de DNS zijn doorgevoerd:

Sucessfully updated the MX Wizard in cPanel

8. De mail is volledig omgezet naar de gewenste mailserver en je kan nog doorgaan naar de Zone Editor om de huidige DNS instellingen na te kijken.