Extra gebruiker aanmaken cPanel

cPanel heeft onlangs de mogelijkheid geïntroduceerd om subaccounts te creëren, waarbij elk subaccount specifieke rollen kan worden toegekend. Deze rollen, onderverdeeld in Beheerder, Database, Email & Web, definiëren de toegang en functionaliteit van het subaccount binnen de omgeving. In dit artikel gaan we dieper in op deze nieuwe functie, inclusief de stappen om een subaccount toe te voegen en de specifieke rechten en mogelijkheden die elke rol biedt. Zo krijgt je een duidelijk beeld van wat subaccounts zien en kunnen doen wanneer ze een bepaalde rol toegewezen hebben gekregen.

Subaccount toevoegen

Volg de volgende stappen om stap voor stap te ontdekken hoe je deze functie kunt bereiken.

1. Log in op je Hoasted account
  2. Klik op “Login to Control Panel”, je komt nu in jouw cPanel omgeving.
  3. Scroll vervolgens naar beneden tot je bij “Voorkeuren” komt en klik op “Beheer Team”.
  4. Klik vervolgens op “+ create team user”.

Aanmaken van een Subaccount

Wanneer je bovenstaande stappen hebt doorlopen is het tijd om een subaccount aan te maken. Om een subaccount aan te maken dien je onderstaande punten zo volledig mogelijk in te vullen.

Gebruikersnaam: Kies een gebruikersnaam voor het subaccount.

Wachtwoord: Kies voor “The user will set the account password.” om de gebruiker zelf een wachtwoord aan te laten maken of kies voor “Set the user’s password.” om zelf een wachtwoord voor het subaccount aan te maken.

Contact Email: Vul hier het email adres in van de persoon aan wie je het subaccount wilt koppelen.

Rollen: Kies de specifieke rol je wilt geven aan het subaccount. Als je niks selecteer krijgt het subaccount toegang tot alle rollen. Je kan ook toegang geven tot meerdere rollen.

Opmerking: Voeg eventueel een opmerking toe aan de gebruiker van het subaccount.

Verloopt op: Kies hier de datum tot wanneer het subaccount geldig is. Dit kan gedaan worden als je bijvoorbeeld een derde partij toegang wilt geven tot een bepaald onderdeel, maar de samenwerking tijdelijk is.

Reden van verloop: Geef de reden van opzegging op, bijvoorbeeld: “Samenwerking is verlopen”.

De verschillende Rollen

Om je te helpen met het kiezen van de verschillende rollen hebben we alle rollen voor je uitgelegd:

Beheerder: Deze rol stelt een teamgebruiker in staat om toegang te krijgen tot geavanceerde tools en bestanden te wijzigen in het cPanel-account van de teameigenaar. Het omvat alle privileges die verbonden zijn aan elk van de andere rollen.

Database: Deze rol stelt een teamgebruiker in staat om tools te gebruiken en bestanden te wijzigen die verband houden met databasebeheer voor het cPanel-account van de teameigenaar, zoals MySQL Manager.

E-mail: Deze rol stelt een teamgebruiker in staat om tools te gebruiken en bestanden te wijzigen die verband houden met e-mailbeheer voor het cPanel-account van de teameigenaar, zoals e-mailrouting en mailinglijsten.

Web: Deze rol stelt een teamgebruiker in staat om tools te gebruiken en bestanden te wijzigen die verband houden met de functionaliteit van de website, zoals Wordpress Toolkit en bandbreedte.

Welke toegang heeft welke rol?

Beheerder: Toegang tot alle functies.

Database: Backup Wizard, Backup, PHP PEAR Packages, MultiPHP Manager, MultiPHP INI Editor, MySQL® Database Wizard, MySQL® Databases, MySQL® Manager, Remote MySQL®, PHP, phpMyAdmin, phpPgAdmin, PostgreSQL Database Wizard, PostgreSQL Databases.

E-mail: Autoresponders, BoxTrapper, Zone Editor, E-mail Routing, Address Importer, Default Address, E-mail Schijfgebruik, Archief, E-mail Bezorgbaarheid, Forwarders, Track Delivery, Mailing Lists, Encryptie, E-mail Accounts, Spamfilters.

Web: Analog Stats, Awstats, Backup Wizard, Backup, Bandbreedte, Dynamische DNS, PHP Pear Packages, MultiPHP Manager, MultiPHP INI Editor, PHP, Raw Access, Redirects, Site Publisher, Webalizer FTP, Webalizer, WP Toolkit.

Subaccount toevoegen in WHMCS

Het is ook mogelijk om een subaccount toe te voegen in jouw WHMCS account. Je vind alles over dit onderwerp in dit artikel