Externe developers, collega’s of freelancers toegang geven

Wanneer je een extra contactadres wilt toevoegen, werkt met collega’s of freelancers, zul je wellicht de behoefte hebben om extra personen toegang te geven tot je instellingen en/of infrastructuur. We raden aan om dit op een veilige wijze te doen, en in dit artikel meer informatie over de mogelijkheden.

Collega’s of extra eigen email adressen

Maak een sub-account aan van je Hoasted klantenaccount. Email adressen die je toevoegt als subaccount, geven wij ook support. Om een sub-account in te stellen, doe je het volgende:

1. Log in op je Hoasted account
  2. Ga naar het menu > klik op ‘Contactpersonen/sub-accounts’
  3. Voeg de gegevens toe, vink aan ‘activeer sub-account’ en kies de rechten die je wilt geven. Daarmee kan er ingelogd worden met de nieuwe gebruikersgegevens. Let wel op! Indien je sub-accounts ook volledige rechten heeft over producten en diensten, dan wordt dit gezien als een volledige admin. Hierdoor kan die gebruiker ook bestellingen, opzeggingen, verhuiscodes of overdrachten aanvragen.

Freelancers

We raden aan om freelancers waar je mee samenwerkt geen toegang te geven tot je WHM. Wat je als alternatief kunt doen, is toegang geven tot een cPanel account of een extra database gebruiker + FTP gebruiker aanmaken. vanuit cPanel is alles voor een domein met hosting pakket in te stellen.

Daarmee kun je op een veilige manier samenwerken met developers, designers of andere freelancers, zonder dat ze toegang hebben tot je overige pakketten of diensten.