Contactpersonen/Sub-accounts aanmaken in je klantenpaneel

Het creëren van contactpersonen of sub-accounts in een klantenpaneel biedt verschillende voordelen voor bedrijven. Allereerst maakt het effectieve communicatie mogelijk vanuit verschillende geauthenticeerde e-mailadressen binnen het bedrijf met Hoasted support. Als er gecommuniceerd wordt vanaf een e-mailadres dat niet bij ons bekend is in het account van de klant, kunnen wij in veel gevallen het verzoek niet verwerken.

Ten tweede biedt het aanmaken van een sub-account de mogelijkheid om specifieke permissies toe te wijzen. Het toekennen van gerichte permissies aan contactpersonen of sub-accounts geeft bedrijven zowel flexibiliteit als beveiliging. Door permissies zorgvuldig toe te wijzen, kunnen teamleden specifieke taken uitvoeren zonder toegang te hebben tot overbodige informatie of het gehele klantaccount.

Hoe maak je een Contactpersoon/Sub-account aan

1. Je moet als eerste ingelogd zijn in je klantenpaneel.
  2. Klik vervolgens op de blauwe knop rechtsbovenin en dan op Contactpersonen/Sub-Accounts.

Screenshot van het klantenpaneel van Hoasted met een blauwe knop in de rechterbovenhoek met de tekst 'HOI HOASTED!' en een dropdownmenu dat opties toont zoals 'Wijzig Gegevens', 'Automatische Incasso', 'Instelling Creditcard Afschrijving', 'Contactpersonen/Sub-Accounts', 'Wijzig Wachtwoord', 'Veiligheidsinstellingen' en 'API-Settings'.

3. Je komt vervolgens op de Nieuw contact toevoegen pagina. Hier kan je alle gegevens invullen. Dit kan ook een persoonlijk e-mailadres zijn waar je ook mee communiceert. Wanneer alle informatie met het e-mailadres is toegevoegd kunnen wij zien dat het betreffende e-mailadres geverifieerd is wanneer wij een ticket ontvangen.

Interface van het 'Nieuw contact toevoegen' formulier in het klantenpaneel van Hoasted met velden voor persoonlijke en bedrijfsinformatie, zoals Voornaam, Achternaam, Bedrijfsnaam, E-mailadres, Telefoonnummer, Adres, Stad, Provincie, Postcode, en Land, met Nederland vooraf geselecteerd. Twee tabbladen bovenaan bieden de optie om te kiezen tussen 'Kies contact' en 'Nieuw contact toevoegen', en een checkbox onderaan met de tekst 'Activeer sub-account'.

4. Daarnaast kan je er ook nog voor kiezen om het Contactpersoon/Sub-Account te voorzien van permissies, bijvoorbeeld voor de afdeling administratie. Dit doe je door linksonder van het formulier Kies om een sub-account in te stellen aan te vinken.

Detailweergave van het deelvenster voor het instellen van sub-account rechten binnen het klantenpaneel van Hoasted, met een lijst van controleerbare opties onder 'Sub-account rechten'. Opties omvatten onder andere het beheren van het hoofdaccountprofiel, producten en diensten bekijken, single sign-on uitvoeren, domeininstellingen beheren, offertes bekijken en accepteren, affiliate accounts bekijken en beheren, bestellingen plaatsen, contacten en productwachtwoorden bekijken en beheren, domeinen en facturen bekijken en betalen, helptickets bekijken en openen, en e-mails bekijken. Een optie om alle rechten te selecteren met 'Check All' en een checkbox om een sub-account in te stellen zijn ook zichtbaar.

5. Stel vervolgens een sterk wachtwoord in.

Scherm voor het aanmaken van een nieuw wachtwoord met twee invulvelden getiteld 'Nieuw wachtwoord' en 'Bevestig nieuwe wachtwoord'. Aan de rechterkant is een knop 'Generate Password'. Onder het eerste veld staat een informatieblok met 'Tips voor een veilig wachtwoord' die adviseert om hoofdletters te gebruiken, een symbool toe te voegen zoals: (# $ ! % &), en om geen voor de hand liggende namen te gebruiken.

6. Wanneer je zoals in het voorbeeld een administratieve Contactpersoon/Sub-Account hebt aangemaakt, kan je hier ook de e-mailvoorkeuren op instellen.

Lijst van e-mailvoorkeuren met selecteerbare opties voor verschillende soorten e-mailnotificaties. Opties omvatten: Algemene e-mails voor aankondigingen en wachtwoordherinneringen, Product e-mails met orderdetails en welkomstberichten, Domein e-mails over verlengingen en registratiebevestigingen, Facturatie e-mails voor facturen en betalingsherinneringen, en Support e-mails voor helpticketbevestigingen.

7. Wanneer je tevreden bent met alle ingevulde gegevens, klik dan op de blauwe knop onderin de pagina Wijzigingen opslaan.