Antenna email instellen

Als je je e-mailaccount van Antenna opnieuw moet instellen in een programma om e-mails te lezen, vind je hieronder de instellingen die je nodig hebt. Probeer eerst in te loggen op de Antenna webmail met je e-mailadres en wachtwoord om te zien of dat lukt.

Mailserver instellingen

Kies tussen IMAP of POP om je e-mails op te halen. We adviseren het gebruik van IMAP omdat je e-mails dan op onze server blijven staan en je computer alleen een kopie ontvangt. Dit betekent dat als er iets met je computer gebeurt, zoals vastlopen of gehackt worden, je e-mails veilig blijven. Als je meerdere apparaten hebt waarop je je e-mails wilt bekijken en versturen, is IMAP handiger en sneller. Met IMAP worden ook je mappen gesynchroniseerd, terwijl dit bij POP niet het geval is.

Server inkomende mail: hostingsecure.email

IMAP alleen met SSL poort 993 (normaal wachtwoord)

POP3 alleen met SSL poort 995 (normaal wachtwoord)

Gebruikersnaam: gebruikersnaam@domein.nl

Server uitgaande mail (SMTP): hostingsecure.email

SMTP met SSL (SSL/TLS) en op poort 465 (voor Thunderbird: poort 587 kan afhankelijk van de versie ook 465 zijn en beveiliging: STARTTLS)

Gebruikersnaam: gebruikersnaam@domein.nl (normaal wachtwoord)

Mailprogramma's

Thunderbird

Raadpleeg de Thunderbird-handleiding voor instructies over hoe je het programma correct kunt instellen. Aan de rechterkant vind je ook een menu waarin je de versie van Thunderbird en/of het besturingssysteem kunt selecteren. Gebruik ook hier de hostingsecure.email als inkomende en uitgaande server.

Afbeelding van een menu waarbij je versie of OS kan wijzigen om de handleiding aan te passen.

Apple mail

zie https://support.apple.com/nl-nl/HT204093

Outlook en andere programma's

Raadpleeg de Hoasted handleidingen voor het instellen van e-mailprogramma's. Het enige verschil dat van toepassing is voor Antenna-gebruikers, is de naam van de inkomende en uitgaande mailserver. Voor Antenna moet deze ingesteld worden als: hostingsecure.email. Als je problemen ondervindt met het verzenden van e-mails, moet je mogelijk een andere poort instellen voor uitgaande e-mail (SMTP). Gebruik poort 587 en het STARTTLS-protocol.

Webmail

Je kunt je e-mail altijd lezen, beantwoorden en schrijven op de Antenna webmail waar je inlogt met je e-mailadres en wachtwoord.

Uitleg IMAP en POP

• IMAP (Internet Message Access Protocol): Met IMAP blijven je e-mails op de server van je e-mailprovider staan, en je e-mailclient (bijv. je computer of smartphone) synchroniseert met de server. Dit betekent dat je je e-mails op meerdere apparaten kunt bekijken en dat wijzigingen die je aanbrengt (zoals het markeren van een e-mail als gelezen) op alle apparaten worden weerspiegeld.
  • POP (Post Office Protocol): Met POP worden je e-mails van de server gedownload naar je lokale apparaat (bijv. je computer). De e-mails worden van de server verwijderd zodra ze zijn gedownload, tenzij anders aangegeven. Dit betekent dat je je e-mails alleen op dat specifieke apparaat kunt bekijken en dat er geen synchronisatie tussen apparaten plaatsvindt.