Antenna email instellen

Als je jouw mailbox bij Antenna opnieuw moet instellen in een mailprogramma, kun je hieronder de benodigde instellingen vinden. Ga voordat je het instelt even controleren op de Antenna webmail of je daar met je e-mailprogramma en wachtwoord kunt inloggen.

Mailserver instellingen

Voor alle programma's geldt:

Kies IMAP of POP. We raden het gebruik van IMAP aan; de mail blijft dan op onze server staan en op eigen computer is dan alleen sprake van een kopie.  Als jouw computer niet meer toegankelijk is (vastgelopen, gehackt et cetera) dan blijft jouw mail intact. Als je meerdere apparaten hebt, waarop je de mail wilt lezen en versturen, dan is IMAP effici├źnter en daardoor sneller: IMAP synchroniseert ook de folders, POP niet.

Server inkomende mail: imap.antenna.nl
IMAP alleen met SSL poort 993 (normaal wachtwoord)
POP3 alleen met SSL poort 995 (normaal wachtwoord)
Gebruikersnaam: gebruikersnaam@domein.nl

Server uitgaande mail (SMTP): imap.antenna.nl
SMTP met SSL (SSL/TLS) en op poort 465 (voor Thunderbird: poort 587 en beveiliging: STARTTLS)

Gebruikersnaam: gebruikersnaam@domein.nl (normaal wachtwoord)

Mailprogramma's

Thunderbird
Zie de Thunderbird handleiding.

Apple mail
zie https://support.apple.com/nl-nl/HT204093

Outlook en andere programma's
Zie hiervoor de Hoasted handleidingen voor e-mailprogramma instellen. Het enige verschil met die handleidingen is de naam van de inkomende en uitgaande mailserver: die moet voor Antenna gebruikers: imap.antenna.nl zijn. In geval er nog een verzendprobleem is, kan het zijn dat je voor uitgaande mail (SMTP) een andere poort in moet stellen: Poort 587 en protocol STARTTLS.

Webmail
Je kunt je e-mail altijd lezen, beantwoorden en schrijven op de Antenna webmail waar je inlogt met je e-mailadres en wachtwoord.