Hoelang duurt een domeinverhuizing

Een domeinverhuizing kan heel kort duren maar soms ook vele dagen. Dit is afhankelijk van wat de domein extensie genoemd wordt, of de juiste verhuiscode aangeleverd wordt en er geen lock (verhuisverbod) op de domeinnaam zit.

Duur van een domeinverhuizing

  1. Een .nl domein is veelal binnen een uur daadwerkelijk verhuisd.
  2. Bij een .com, .net, .org, .info en andere dergelijke domeinen duurt de verhuizing veelal minstens vijf dagen. De eerste 60 dagen na registratie en na wijziging van eigenaar of admin e-mailadres kan het domein nog niet verhuisd worden.
  3. Een .be domein kan binnen enkele minuten verhuisd zijn. De verhuiscode wordt per mail naar de eigenaar gestuurd. Let er op dat die verhuiscode maar 14 dagen geldig is en dat de domeineigenaarsgegevens exact dezelfde zijn zoals bekend bij het .be register.
  4. Een .eu domeinverhuizing is ook een kwestie van een paar minuten. De verhuiscode is maximaal 40 dagen geldig.
  5. Een .nu domein kan binnen enkele minuten verhuisd zijn.
  6. Een .de domein verhuizing duurt meestal enkele minuten. Soms is het nodig een nieuwe verhuiscode aan te laten leveren.
  7. De verhuizing van de andere landendomeinen kan soms per ommegaande zijn, of ook vele uren duren.

Je krijgt van ons een e-mail als de domeinnaam succesvol verhuisd is.


Let op: afhankelijk van de instellingen bij de oude provider (Time To Live) kan het na de verhuizing tussen de 5 minuten en 24 uur duren voor bezoekers op de nieuwe locatie uitkomen. Het snelste werkt om al van te voren de nameservers om te zetten bij de oude provider naar de Hoasted nameservers, al dan niet met overname van de zogenaamde DNS records bij de oude provider.

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.