Domein statussen in het Hoasted klantenpaneel

In het Hoasted klantenpaneel kunnen je domeinen verschillende statussen hebben.

Domein statussen

Active

Alle domeinen op 'Active' worden automatisch vernieuwd bij ons, ongeacht de manier van factureren of de status van de factuur.

Hoasted klantenpaneel - Actieve domein status

Cancelled

Deze domeinen zijn opgezegd. Het kan zijn dat een domein nog wel op de achtergrond actief is tot de verloopdatum. Dat is afhankelijk van het betreffende registry of domein extensie.

Hoasted klantenpaneel - domein status cancelled

Pending

Standaard is dit de eerste status bij een verhuizing. Wanneer een verhuizing wordt aangevraagd, moet deze eerst geaccepteerd worden door Hoasted. Dit kan door middel van een betaling of doordat er automatische incasso is ingesteld. Het domein wordt dan door ons ingediend bij het registry. Wanneer een domein bijvoorbeeld nog een domein lock (bijvoorbeeld ClientTransferProhibited) heeft, of de verhuiscode is incorrect, dan verneem je dat van ons. Bij een pending domein moet er dus nog iets aangepast of aangeleverd worden voordat de verhuizing opnieuw ingediend kan worden.

Hoasted klantenpaneel - domein status pending

Pending Transfer

Wanneer een domein succesvol is ingediend, dan is de status Pending Transfer. Er moet bijvoorbeeld nog een email verificatie worden gedaan door de eigenaar, vanuit het beherende registry (zoals bijvoorbeeld bij .com domeinen), of er is nog een wachttijd actief. Bij .com domeinen kan het tot 7 dagen duren voordat een domein verhuisd wordt na verificatie door de domein eigenaar.

Hoasted klantenpaneel - domein status pending-transfer

Transferred away

Als een domein is wegverhuisd, dan is de status Transferred away. Het domein kun je opzeggen, zodat het abonnement bij Hoasted ook inderdaad gestopt wordt. Zodra het de status Cancelled krijgt is dit verwerkt en wordt het niet voor een nieuwe periode gefactureerd.

Hoasted klantenpaneel - domein status transferred away

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.