Mijn website is niet bereikbaar

Als je jouw website niet in beeld krijgt, zijn er een aantal zaken die je eenvoudig zelf kunt doorlopen.

Wanneer je hele website onbereikbaar is

1. Controleer of er een bekende storing of gepland onderhoud is op onze statuspagina. In geval van een storing komt daar automatisch binnen 10 minuten een melding. Onderhoud wordt minimaal 72 uur van te voren aangekondigd, tenzij er een spoedgeval is.
  2. Als er geen storing is bij Hoasted, controleer dan op https://www.downforeveryoneorjustme.com/ of jouw website daadwerkelijk onbereikbaar is voor bezoekers. Krijg je de melding It's just you dan weet je dat de onbereikbaarheid enkel voor jou van toepassing is. In dat geval is er voor jouw lokale verbinding naar de betreffende server geen verbinding mogelijk. Dat kan zijn omdat je verbinding, instellingen, antivirus, bedrijfsrouter, firewall of andere oorzaak van toepassing is. Je kunt dat valideren door met je mobiele telefoon zonder wifi naar de betreffende website te gaan. Opent deze daar wel, dan ligt het issue op enkel jouw apparaat en kan de rest van het internet jouw website wel gewoon bereiken. We raden in deze gevallen aan om eerst zelf te controleren of je nog wel kunt inloggen op je cPanel. Indien dat niet kan, raden we aan om contact op te nemen met onze support en je IP adres mee te sturen in het verzoek (deze kun je hier vinden).

Wanneer je cPanel onbereikbaar is

Gaat het om toegang tot je cPanel of WHM, dan kan het zijn dat je achter een firewall zit die bezoek aan de poorten 2083 (cPanel) en/of 2087 (WHM) niet toestaat. Je kunt dat controleren via je mobiel met Wifi uitgezet. Als alternatief kun je proberen in te loggen via jouw eigen domeinnaam. Je doet dat door te gaan naar jouwdomeinnaam.nl/cpanel (vervang voor jouw eigen domeinnaam). Op die manier sla je het verbinden via een poort over en maak je via een redirect verbinding.

Wanneer een functionaliteit in je webshop niet werkt

Heb je een webshop en krijg je een timeout of werkt er bijvoorbeeld iets niet in je winkelwagen of checkout, dan kan het zijn dat er een storing is bij Mollie of een andere betalingspartner. We raden aan in die situaties te kijken op de status pagina van de verschillende (betaal) partners die je gebruikt en waar van toepassing contact op te nemen met hun support.

Overige situaties

Mochten er andere vragen of onregelmatigheden zijn in je website of webshop waar je niet uitkomt, laat het ons gerust weten. Stuur onze support in dat geval een email, dan kijken we met je mee.