Microsoft 365 Bestaand mailacount omzetten naar Microsoft (eindgebruikers)

Als je omschakelt van je huidige e-mail oplossing naar Microsoft 365 moeten er een paar zaken gebeuren.

Verhuizen van de oude e-mail en mappen naar je Microsoft 365 account

Hoasted kan al je oude e-mails en mappen verhuizen naar je Microsoft 365 account, zodat je geen enkele mail zult missen. De eenmalige kosten zijn €15,- per mailaccount. Stuur daarvoor je oude inkomende mailservernaam, het e-mailadres en oude wachtwoord naar Hoasted.

Account verwijderen in Outlook of je e-mailprogramma

Voordat je in Outlook het Microsoft 365 account aanmaakt moet eerst het oude e-mailaccount verwijderd worden. Controleer van te voren of je IMAP of POP3 gebruikt. De stappen om dat te doen in Outlook zijn:

1. Open Outlook en klik linksboven in het menu: Bestand
  2. Selecteer je e-mail account, en controleer dan of je IMAP/SMTP ziet onder het mailadres. Staat er iets anders, bijvoorbeeld POP/SMTP, neem dan contact op met Hoasted Support

controleer dan of je IMAP/SMTP ziet

Als er inderdaad IMAP/SMTP staat kun je nu je bestaande account verwijderen. Kijk eventueel in andere Outlook versies bij Account Instellingen en controleer de poort voor inkomende mail, die moet 993 zijn.

Met deze stappen verwijder je het account:

1. Klik in het menu Bestand > Account instellingen > Account instellingen
  2. Selecteer het te verwijderen account en klik Verwijderen
  3. Je krijgt een waarschuwing dat offline informatie verwijderd gaat worden. Klik Ja om het verwijderen van dit mailaccount te bevestigen.

Technische toelichting: alleen wat op jouw computer staat wordt bij een IMAP account verwijderd. De e-mails en mappen blijven staan op de mailserver en kunnen vervolgens door Hoasted verhuisd worden.

Het Microsoft 365 account instellen in je Outlook

Gebruik voor het instellen van je Microsoft 365 account in Outlook de Hoasted handleiding.