Microsoft 365 Email instellen op desktop (eindgebruikers)

In deze handleiding lees je hoe je zelf een Microsoft 365 account instelt in Outlook of welke instellingen je moet gebruiken voor andere mailprogramma's.

Let op van te voren: Als je al in Outlook een account hebt met het zelfde adres (bijvoorbeeld als je overstapt naar Microsoft 365), dien je dat eerst te verwijderen, raadpleeg daarvoor de handleiding account verwijderen in Outlook. Wil je deze mail inhoud meenemen? vraag in dat geval de Hoasted verhuisservice aan om je e-mails en mappen te verhuizen naar je Microsoft 365 account(s), de kosten zijn €15,- per mailbox.

Microsoft 365 account toevoegen aan Outlook (Windows)

Volg voor het account toevoegen de volgende stappen;

1. Klik in menu van Outlook op Bestand
  2. Klik Account toevoegen

Account toevoegen met wizzard

1. Klik E-mail account
  2. Vul je naam, e-mailadres en wachtwoord in.
  3. Klik Volgende en daarna Voltooien en de mail wordt automatisch ingesteld.

Microsoft 365 account handmatig toevoegen aan Outlook (Windows)

Om je Microsoft 365 account handmatig aan te maken doe je:

1. Klik in het Outlook menu op Bestand
  2. Klik Account toevoegen
  3. Account toevoegen met wizzard-2

4. Klik E-mail account
  5. Selecteer dat je handmatig wilt configureren/instellen en klik Volgende
  6. Klik IMAP
  7. Vul deze velden in:
    • Je naam en het e-mailadres dat je wilt toevoegen
    • Type account: selecteer IMAP in het uitklapmenu
    • Server voor inkomende e-mail: outlook.office365.com
    • Server voor uitgaande e-mail: smtp.office365.com
    • Gebruikersnaam: herhaal het e-mailadres
    • Wachtwoord: het wachtwoord voor jouw e-mailadres
  8. Klik op Meer instellingen en ga naar het tabblad Geavanceerd
  9. Vul de volgende instellingen in:
    • Poort server inkomende e-mail: 993
    • Type versleutelde verbinding: SSL
    • Poort server voor uitgaande e-mail: 587
    • Type versleutelde verbinding: TLS of STARTTLS
  10. Klik OK, daarna OK, Volgende, en Voltooien.

Microsoft 365 account toevoegen aan Outlook (Mac)

Meestal kun je in Outlook op de Mac eenvoudig een account toevoegen:

1. Klik Outlook > Account > Voorkeuren
  2. Klik op het plusteken (+) > Nieuw account
  3. Voer je e-mailadres in en klik Doorgaan
  4. Outlook voor uw e-mailadres in

5. Vul je wachtwoord in en klik Account toevoegen.
  6. outlook voor wachtwoord in

Microsoft 365 account toevoegen (Overige programmas)

Om het account aan te maken in je mailprogramma gebruik je de volgende server instellingen:

• Type account: IMAP
  • Inkomende mailserver: outlook.office365.com
  • Poort: 993
  • Versleuteling: SSL/TLS
  • Uitgaande mail server (SMTP): smtp.office365.com
  • Poort: 587
  • Versleuteling: STARTTLS
  • Authenticatie: Ja (zelfde gebruikersnaam en wachtwoord als voor inkomende mailserver)

Zoek het mailprogramma in onze handleiding om te zien hoe je het account toevoegt, maar gebruik dan de bovenstaande instellingen. Handleiding per mailprogramma:  https://support.hoasted.com/category/35-e-mail

Apple mail

kies bij aanmaken nieuw account voor type: Microsoft Exchange en handmatig instellen.