Ik krijg een lege witte pagina

Een lege blanco pagina wordt weergegeven op je website, bijvoorbeeld als er een plugin op dit moment niet geïnstalleerd is op je server. Om dit op te lossen, kun je de error log pagina in het cPanel gedeelte bekijken, waar het tijdstip van de fout en de pagina waar de fout is opgetreden te zien zal zijn. Dit maakt het werk eenvoudiger en je kunt ook de exacte locatie van de fout aanwijzen als je contact opneemt met Hoasted support.  

Om te zorgen dat de error_log alle foutmeldingen weergeeft: log in op je cPanel en ga naar Software > Select PHP Version  > tabblad Options en zet je error_reporting naar E_ALL en vink aan log_errors:

PHP Selector instellingen

Werk je met WordPress doe dan ook het volgende:

Zet in de wp-config.php de WP_DEBUG op true: 

define( 'WP_DEBUG', true );

Een firewall blokkering kan ook een reden zijn voor een lege pagina die wordt weergegeven. De firewall kan de website blokkeren, dus je toegang tot de site is geblokkeerd.

In zeldzame gevallen hebben de ISP's (Internet Service Providers) hun cache folder niet recent geüpdate, dat maakt het bekijken van gewone sitewijzigingen lastig voor je.    

Er zijn een aantal oplossingen die je kunt implementeren om deze problemen op te lossen:

 • Plugins. Als je net bezig was met een plugin (bijvoorbeeld je hebt die net geactiveerd, of net instellingen aangepast), deactiveer dan de betreffende plugin. Het blanco scherm zal dan verdwenen zijn. Als je de code aan het aanpassen was van een plugin, is het aan te raden de plugin te verwijderen en het origineel weer te downloaden/installeren/activeren. Soms is ook het Dashboard een blanco pagina. In dat geval zul je met FTP naar de map public_html/wp-content/plugins moeten gaan en de betreffende plugin hernoemen of verwijderen. Plugins zijn vaak de oorzaak van een blanco scherm. Gebruik daarom alleen plugins die compatibel zijn met de laatste versie van WordPress en die actief onderhouden worden. Verouderde plugins zorgen regelmatig voor blanco pagina problemen.
 • Code. Het is ook mogelijk dat je een blanco scherm krijgt als je met de Theme Editor een php bestand aanpast als bijvoorbeeld functions.php of een ander php bestand op de site. Je krijgt dan (in de error_log) een melding als bijvoorbeeld: Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/name/public_html/wp-content/themes/your_theme/functions.php on line 231Dan is het noodzakelijk ofwel de fout te verbeteren of een backup dan wel het originele php bestand terug te plaatsen met FTP of vanuit de backup in de cPanel omgeving.
 • Leeg de cookies, cache, geschiedenis en footprints
 • Reset webinstellingen
 • Tijdelijk de firewall uitschakelen
 • Gebruik traceroute om te zien of je iets vreemds in de verbinding kan opmerken tussen jouw computer en onze server
 • Draai cPanel nogmaals
 • Schakel de proxy-server uit in Internet Opties
 • Schakel cookies uit in je browser
 • Herstel de netwerk stack lijst met behulp van NetShell
 • Draai Quick Restore
 • Draai OS updates
 • Neem contact op met Hoasted Support

Let op: zet na afloop weer 

 1. In de wp-config.php de WP_DEBUG op false:

define( 'WP_DEBUG', false );

 1. in cPanel > Software > Select PHP Version  > Tabblad Options (bovenaan):  error_reporting naar ~E_ALL en haal het vinkje weg bij log_errors.
Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.