Administratie - Account eigendom overdragen

Het is mogelijk om alle producten en diensten die je bij Hoasted hebt afgenomen, in één keer over te dragen op een andere organisatie, bedrijf of persoon. Bijvoorbeeld bij een verkoop, wisseling van bestuur of bij het switchen van baan. In deze handleiding de aantal stappen om de overdracht correct te laten verlopen. Indien je liever enkel een collega toevoegt aan je account, maar wel de eigendom wilt behouden, dien je gebruik te maken van deze handleiding.

Account eigendom aanpassen

1. Log in op je Hoasted klantenaccount via hoasted.com/login
  2. Klik op jouw naam en vervolgens op "Wijzig gegevens"

3. Vanuit hier pas je de eigenaar van het account aan. Pas alle contactgegevens aan, inclusief het email adres
  4. Je kunt nu uitloggen door in het menu rechtsboven op "Uitloggen te klikken"
  5. Log nu in met het nieuwe email adres, echter met hetzelfde wachtwoord
  6. Controleer of alle gegevens correct zijn gewijzigd
  7. Indien gewenst, klik je in het menu op "wijzig wachtwoord" om een nieuw wachtwoord in te stellen.
  8. Klaar!

Domein eigendom aanpassen

Wanneer je de account-eigenaar hebt gewijzigd zoals hierboven, dien je ook de whois gegevens op de domeinnamen nog aan te passen. Dat is het juridische eigendom van een domein, dat bij een overdracht ook op de nieuwe business óf persoon gezet moet worden. Aanpassingen in de whois maak je als volgt:

1. Log in op je Hoasted klantenaccount
  2. Ga naar domeinen > mijn domeinen
  3. Klik naast het betreffende domein klik je op "bewerk contactgegevens" of "bewerk whois gegevens"

4. Je kunt kiezen om de gegevens van een persoon, óf de gegevens van een bedrijf in te vullen. Het is niet mogelijk om beiden in te vullen. Qua email kun je het email adres gebruiken, of ervoor kiezen om dit op domain@hoasted.com te zetten. Wij zullen de actieve eigenaar van het klantenaccount dan als juridische eigenaar van het domein hanteren.
  5. Klaar!