Aanpassen domeinnaam WordPress installatie

In het geval je je website wilt verhuizen, of wilt veranderen van domeinnaam, domein extensie of map, dan kun je met deze handleiding een WordPress website omschrijven naar een andere domeinnaam. Hier beschrijven we drie manieren:

Domeinnaam aanpassen

1. Op basis van een WordPress plugin:
    1. Installeer en activeer de Wordpress plugin ‘Better Search Replace’ https://wordpress.org/plugins/better-search-replace/
    2. Loop de stappen door
    3. Deactiveer en verwijder de plugin na gebruik
  2. Op basis van een WP-CLI commando
    1. Log met ssh in op je website met cpaneluser@domein.nl en ga naar de public_html map met onderstaand commando:

cd public_html
    1. Test op basis van het volgende commando (er wordt nog niets gewijzigd):

wp search-replace  'www.ouddomein.nl' 'www.nieuwdomein.nl' --all-tables --dry-run
    1. Indien dit goede resultaten geeft en toont hoe vaak dat zou gebeuren, dan geef je het commando maar dan zonder “--dry-run” aan het eind:

wp search-replace  'www.ouddomein.nl' 'www.nieuwdomein.nl' --all-tables