Wildcard subdomein aanmaken

Wanneer je veel subdomeinen wilt gebruiken op hetzelfde IP-adres, is het handig om een wildcard aan te maken. In plaats van dat je bijvoorbeeld bij een wijziging zowel de subdomeinen pop3.domein.nl en imap.domein.nl moet wijzigen, hoef je nu alleen het ip-adres van de wildcard te wijzigen. Het is ook ideaal voor de bedrijven die gebruik maken van meerdere ontwikkeldomeinen op dezelfde server: *.bedrijfsnaam.nl Als je dan een nieuw subdomein wilt op dat account, dan hoef je alleen in cPanel een subdomein klantnaam.bedrijfsnaam.nl te maken en is het niet meer nodig om vervolgens in de DNS een record toe te voegen onder klantnaam.bedrijfsnaam.nl.

Het toevoegen van een wildcard werkt als volgt:

1. Login op het betreffende cPanel
  2. Kies bij Domeinen op Zone Editor
  3. Heb je al het IP-adres van de server, sla dan deze stap over.
  4. Ga in de lijst (bij veel domeinen snel om de zoekfunctie gebruiken) het domein waarvoor je een wildcard wilt en klik op ‘Manage’ (helemaal rechts naast de domeinnaam).
  5. Kopieer het IP-adres waar je de wildcard op wilt hebben
  6. Klik op Add Record knop
  7. Je krijgt nu de onderstaande invulvelden.

Vul daar het volgende in:

Name TTL Type Record
    * 3600 A het IP-adres van de account

8. Klik na afronden op ‘Add Record’, en alle nog niet genoemde subdomeinen komen automatisch uit op het ingevulde IP-adres!