Wildcard subdomein aanmaken

Wanneer je veel subdomeinen wilt gebruiken op hetzelfde IP-adres, is het handig om een wildcard aan te maken. In plaats van dat je bijvoorbeeld bij een wijziging zowel de subdomeinen pop3.domein.nl en imap.domein.nl moet wijzigen, hoef je nu alleen het ip-adres van de wildcard te wijzigen. Het is ook ideaal voor de bedrijven die gebruik maken van meerdere ontwikkeldomeinen op dezelfde server: *.bedrijfsnaam.nl Als je dan een nieuw subdomein wilt op dat account, dan hoef je alleen in cPanel een subdomein klantnaam.bedrijfsnaam.nl te maken en is het niet meer nodig om vervolgens in de DNS een record toe te voegen onder klantnaam.bedrijfsnaam.nl.

Het toevoegen van wildcard subdomeinen die op de server zelf uitkomen in dezelfde map werkt als volgt:

Aanmaken van Wildcard subdomein:

1. Login op het betreffende cPanel
  2. Kies bij Domeinen op Subdomeinen.
  3. Vul het als volgt in en klik op de knop Maken. Je kunt natuurlijk ook een andere map kiezen.

Indien je wildcard subdomeinen op een andere server uit moeten komen, volg dan deze stappen:

1. Ga in cPanel > Domeinen > Zone Editor
  2. Klik op de Add Record knop en vul in het als volgt in (gebruik het IP-adres van de server) en klik op Add Record: