WordPress website (tijdelijk) offline halen

Het kan voorkomen dat je voor redenen de website graag offline wilt halen maar niets wilt weggooien zodat je deze weer snel online krijgt wanneer nodig. Hier zijn meerdere manieren voor om dit snel te doen zonder veel werk. Hieronder de makkelijkste manieren om dit te regelen:


Htaccess aanpassing

Via het .htacces bestand kun je boven aan de onderstaande code toevoegen om er voor te zorgen dat de website offline is. Hiermee zal er, als er gebruik wordt gemaakt van cPanel mailing, geen impact zijn op de mail.

.htacces code:

<IfModule mod_rewrite.c>

RewriteEngine On

RewriteBase /

Redirect 410 /

</IfModule>


Rechten wijzigen van public_html map

Het is ook mogelijk de rechten van de public_html map op 0000 te zetten, hiermee zal de website ook onbereikbaar zijn (zie bijlage).


Druk op de 0750 code aan de rechterkant van de public_html:

htaccess wordpress website

Maak hier 0000 van en sla op via ‘Save’

rechten public_html folder wordpress

De website krijgt nu een error melding wegens te weinig rechten en komt niet meer in beeld en dit heeft geen impact op de werking van de mail.


Onderhoudsmodus

Als je de website wilt verbergen en op een later moment weer online wilt zetten, kun je eventueel ook eenvoudig de onderhoudsmodus activeren. Dit zorgt ervoor dat je de website op ieder gewenst moment weer kunt laten tonen.


Onderhoudsmodus via .maintenance bestand

Binnen de Wordpress directory kun je eventueel onderstaand bestand toevoegen met onderstaande code

  • .maintenance (bestand)
  • <?php $upgrading = time(); ?>

Kom je er zelf niet mee uit? Stuur gerust een bericht naar support@hoasted.com. Wij helpen je graag verder!

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.