SSL en TLS versies

TLS-certificaten (Transport Layer Security), vaak aangeduid als SSL-certificaten of digitale certificaten, vormen de kern van internetbeveiliging. Deze certificaten beschermen internetverbindingen door de gegevens die tussen uw browser, de bezochte website en de server van die website worden uitgewisseld, te versleutelen. Ze zorgen ervoor dat de gegevens tijdens het transport privé blijven en niet worden gewijzigd of gestolen.

Bij Hoasted ondersteunen wij verschillende soorten TLS versies:

Ondersteuning voor TLS 1.3

TLS 1.3 is de nieuwste versie van het TLS-protocol, dat wordt gebruikt om veilige communicatie over netwerken, zoals het internet, te garanderen. Het werd in augustus 2018 door de Internet Engineering Task Force (IETF) goedgekeurd als standaard (RFC 8446).

Ondersteuning voor TLS 1.2

Hoewel TLS 1.3 inmiddels de standaard is bieden wij voor nu nog wel ondersteuning voor TLS 1.2. Mocht je hier nog gebruik van maken raden we met oog op de toekomst wel vast aan om over te stappen naar de nieuwe versie.

Geen ondersteuning voor TLS 1.0 en TLS 1.1

Industrie-breed is er in 2020 een verandering doorgevoerd waarbij TLS1.0 en TLS1.1 uiteindelijk compleet worden uitgefaseerd. Deze versies zijn op dit moment verouderd en onveilig, waardoor alle browsers dit nu ook aan het uitfaseren zijn. Onze LiteSpeed servers ondersteunen deze versie inmiddels ook niet langer.

Zie ook:

SafariFirefoxEdge and Chrome are removing support for TLS 1.0 and 1.1 in March of 2020. If you manage websites, this means there’s less than a year to enable TLS 1.2 (and, ideally, 1.3) on your servers, otherwise all major browsers will display error pages, rather than the content your users were expecting to find.