Hoe verwijder ik een MySQL gebruiker uit een database

Het verwijderen van een gebruiker en zijn gegevens in MySQL is eenvoudig. Meestal heb je alleen een eenvoudig commando in de query taal nodig. In dit geval biedt cPanel de optie om dit te doen in de Databases sectie. Maar voorzichtigheid is hierbij noodzakelijk, alle privileges van de gebruiker worden namelijk ingetrokken en de gebruiker heeft niet langer toegang tot alle gedeeltes van de database.

Je hebt ook globale gebruiker credenties nodig voor het aanpassen of manipuleren van de database met zulke wijzigingen.

Gebruiker verwijderen uit MySQL database

1.  Log in op je cPanel account.

2.  Navigeer naar Databases.

3. Klik op MySQL® Databases.

MySQL database knop-2

De MySQL® Databases pagina wordt weergegeven.

Scroll naar beneden naar de sectie, Huidige Databases.

Huidige Databases

4. Klik op Verwijder (

trash icon

De Revoke MySQL Privileges van Database wordt weergegeven.

Gebruikersrechten intrekken uit database knop

5. Klik op Revoke MySQL Privileges van Database.

De gebruikersprivileges voor de database worden verwijderd. Met andere woorden, de gebruiker heeft niet langer toegang tot deze database.