Google Workspace mail migreren naar Google Workspace

Wanneer je reeds mail gebruikt via IMAP (cPanel) en je wilt graag overstappen naar Google Workspace kun je ons hier voor inschakelen indien de mail ook meegenomen moet worden. Voor slechts 15 euro per mailbox zetten wij alles voor je over.

Wil je echter zelf de mail overzetten? doe dan het volgende:

1. Log in op https://admin.google.com/ met je Admin beheerder account waarna je in het menu aan de linkerzijde naar Account > Gegevensmigratie gaat

Google Workspace Account Gegevensmigratie

1. Klik nu op gegevensmigratie instellen:

Gegevens migratie instellen op Google Workspace

1. Vul de gegevens in zoals hieronder, bij Rolaccount vul je een mailadres + wachtwoord in waar de mail nu staat en waar je de mail dus vandaan wilt halen en daarna druk je op START (Dit mag elk mail adres zijn, we maken eerst verbinding met de IMAP server):

IMAP Gegevens invoeren voor mail migratie in Google Workspace

1. Geef hier vervolgens een aangepaste datum op en ga enkele jaren terug de tijd in zodat je zeker weet dat alle mail sinds deze datum wordt meegenomen. Verder kan je ervoor kiezen om ook verwijderde of ongewenste mail berichten mee te nemen en klik daarna op Gebruikers selecteren:

Aangepast datum invullen voor migratie Google Workspace

1. Er is nu verbinding gemaakt met de IMAP server s1149.hostingsecure.com en je kan nu de gebruikers selecteren die je wilt overzetten naar Google Workspace:

Mail migratie in Google Workspace gebruiker toevoegen

1. Nadat je op Gebruiker toevoegen hebt geklikt geef je een Bron mailadres op (het mailadres waar je de mail van wilt overzetten) en het daarbij horende wachtwoord. Onderin selecteer je het Google Workspace mailadres waar de mail naartoe gemigreerd mag worden:

Migratie starten in Google Workspace gebruikers toevoegen

1. Klik nu op Starten en de migratie zal geheel vanzelf gaan. Je kan het voortgang volgen via Account > Gegevensmigratie:

Mail migratie voortgang nakijken in Google Workspace