Google Workspace mail instellen

Om het mailadres van je Google Workspace in te stellen op je externe mailprogramma kun je de volgende instellingen gebruiken:

De meeste e-mail programma's hebben een Gmail setup wizard, welke je kunt gebruiken om de Google Workspace email gemakkelijk in te stellen. Mocht er toch nog een handmatige instelling gewenst of nodig zijn, dan kunnen onderstaande instellingen gebruikt worden.

Inkomende email

• Hostname inkomende mail (IMAP): imap.gmail.com
  • SSL vereist: ja
  • Poort: 993
  • Accountnaam, gebruikersnaam of e-mailadres: Je volledige e-mailadres
  • Wachtwoord: Je wachtwoord voor Gmail / Google Workspace (zie hierboven)

Uitgaande email

• Hostname uitgaande mail (SMTP): smtp.gmail.com
  • SSL vereist: ja
  • TLS vereist: ja (indien beschikbaar)
  • Verificatie vereist: ja
  • Poort voor SSL: 465
  • Poort voor TLS/STARTTLS: 587
  • Accountnaam, gebruikersnaam of e-mailadres: Je volledige e-mailadres
  • Wachtwoord: Je wachtwoord voor Gmail / Google Workspace (zie hierboven)

Mail instellen op Apple (Outlook)

Hieronder een handleiding hoe je de Google Workspace mailadres kan instellen op de Apple Outlook:

Klik op je Outlook applicatie en daarna op de Outlook knop welke linksboven naast de apple icoon zichtbaar is en klik dan op Preferences.. :

Apple outlook opties

Klik nu op Accounts

Apple outlook preferences accounts

Klik vervolgens linksonder op het + icoon en druk op Add an account...

add outlook apple account

Vul je Google Workspace mailadres in en druk op Continue:

Enter email address in apple mail outlook

Je komt nu op een Google pagina terecht waar je dient in te loggen met je Google Workspace mailadres waarna je op Toestaan klikt

Toestaan van outlook app voor Google Workspace in apple

Klik vervolgens op Open Microsoft Outlook waarna je mailadres is toegevoegd aan de Outlook op je Apple.

Open microsoft outlook in de apple mail for Google Workspace

Klik nu op Done.

mailadres is toegevoegd aan de apple mail outlook applicatie