WordPress - ReCaptcha veld instellen

Wanneer je gebruik maakt van formulieren op de website is het mogelijk dat bots welke je website bezoeken deze automatisch invullen. Dit kan zorgen voor spam verzending, wat een negatieve invloed kan hebben op de reputatie van jouw domein. We raden dan ook aan om dit op te lossen met behulp van een ReCaptcha veld. Hiermee zullen bots tegengehouden worden en enkel legitieme bezoekers de formulieren kunnen invullen.

Inhoudsopgave

ReCaptcha key / sleutel ophalen bij Google (vereist)

Om dit correct te laten werken is het allereerst noodzakelijk om een API key aan te maken:

1. Log in met je Google account op: https://www.google.com/recaptcha/admin/create
  2. Vul hier je domein in, kies voor reCaptcha type v3, en klik submit (bij Gravity Forms dient dit v2 te zijn)
  3. Noteer vervolgens de site key en secret keys, welke we later nodig hebben in de instellingen

ReCaptcha instellen in Elementor Pro

Wanneer je gebruik maakt van Elementor Pro kun je de keys gemakkelijk via deze plugin toevoegen. Alle Elementor formulieren zullen hiermee correct beveiligd worden.

1. Log in op het WordPress dashboard
  2. Ga naar Elementor > Instellingen > Integraties
  3. Vul hier beide keys in bij de ReCaptcha V3 velden en sla de pagina op
  4. ReCaptcha is nu geactiveerd voor alle Elementor formulieren

ReCaptcha instellen in WPForms

Onderstaand de stappen welke nodig zijn om de ReCaptcha in stellen middels de WPForms plugin.

1. Log in op het WordPress dashboard
  2. Ga naar WPForms > Instellingen > Captcha
  3. Kies hier ReCaptcha, en selecteer de checkbox van v3
  4. Vul vervolgens de keys in en sla de pagina op
  5. ReCaptcha is nu geactiveerd voor alle WPForms formulieren

ReCaptcha instellen in Contact Form 7

1. Log in op het WordPress dashboard
  2. Ga naar Contact > Integratie
  3. Scroll naar beneden tot je de ReCaptcha keuze ziet, en klik op de knop 'Integratie instellen'
  4. Vul vervolgens de Site key en Secret key in en sla de pagina op
  5. ReCaptcha is nu geactiveerd voor de Contact Form 7 formulieren

ReCaptcha instellen in GravityForms

Bij GravityForms is het noodzakelijk een v2 code op te vragen bij Google. Vervolgens kun je deze instellingen via onderstaande stappen:

1. Log in op het WordPress dashboard
  2. Ga naar Forms > Instellingen > ReCaptcha
  3. Vul hier de v2 Sitekey en Secret key in
  4. ReCaptcha is nu geactiveerd voor alle GravityForms formulieren