WordPress inkomende spam voorkomen

Bij het gebruik van de reactie functie in WordPress is het mogelijk dat SPAM bots automatisch reacties invullen welke je liever niet op de website laat zien. In dit artikel laten we je weten hoe je dit soort reacties het best kunt voorkomen of filteren.

Spam reacties voorkomen

Afhankelijk van hoe strak je de reacties wilt beveiligen zijn er een aantal opties zonder plugin mogelijk via het 'WordPress dashboard > Instellingen > Discussie'

• Reacties volledig uitschakelen
  • Anonieme reacties uitschakelen (door vinkje bij: Gebruikers moeten ingelogd zijn om te kunnen reageren, zie screenshot hieronder)
  • Verboden woorden toevoegen
  • Geen links in reacties toestaan

Zie ook onderstaande screenshot voor een voorbeeld van deze instellingen:

Reacties filteren middels plugin

Mocht je toch liever de volledige functionaliteiten van de reacties gebruiken en de spam hier uit willen filteren dan raden we één van onderstaande plugins aan:

ReCaptcha velden instellen op formulieren

Bovenstaande opties werken enkel voor de reacties onder artikelen. Wanneer je spam ontvangt via het contactformulier kun je het best een Captcha veld toevoegen welke bots automatisch herkent en blokkeert. Zie onderstaande handleiding voor meer informatie hoe je dit kunt instellen:

WordPress - ReCaptcha veld instellen

Captcha laten toevoegen door Hoasted support

Mocht je het toevoegen van een Captcha veld liever door ons laten uitvoeren, laat het dan gerust weten door een mailtje te sturen naar support@hoasted.com. Wij helpen je graag om dit snel een professioneel toe te voegen voor jouw website.