Google Workspace DNS Instellen

We hebben een tool om het ook jou gemakkelijk te maken om snel en efficiënt je domeinnaam goed te koppelen aan de Google Workspace en alle benodigde DNS record automatisch toe te voegen:

1. Log in op je cPanel account.
  2. Ga naar Tools en klik vervolgens op MX Wizard:

MX Wizard in cPanel

1. Kies de domeinnaam waar je de Google Workspace instellingen zoals DNS records voor wilt instellen. Select daarna de Google Workspace Email en zet een vinkje bij I understand. Druk nu op Submit MX Change:

DNS record toevoegen in cPanel MX Wizard

1. Alle benodigde DNS records en overige instellingen zoals 'Remote mail server' worden nu automatisch ingesteld en je domeinnaam is meteen op de juiste manier gekoppeld om gebruik te gaan maken van je Google Workspace.

DNS Record toevoegen Google Workspace in cPanel

Let op: Zet dit echter pas om als je echt gereed bent om gebruik te maken van de Google Workspace want je zal geen verbinding meer hebben met je vorige mailserver indien je hiervoor bijvoorbeeld gebruik maakte van een IMAP mailserver via cPanel.