Hoe exporteer ik een MySQL database

Tegenwoordig is het exporteren van een database steeds belangrijker door bijvoorbeeld het lokaal willen draaien van een kopie of lokaal een backup willen hebben. Het exporteren van de database zorgt dat de gegevens erin betrouwbaar en accuraat zijn.

MySQL database exporteren

1. Log in op je cPanel account.
  2. Navigeer naar Databases.
  3. De Database sectie wordt weergegeven:

4. Klik op phpMyAdmin..

De phpMyAdmin pagina wordt weergegeven.

5. Selecteer links de database die je wilt exporteren door op het + teken te klikken bij de database en klik bovenin op Export.

6. Specificeer de Export Methode. Veelal is Quick prima.
  7. Selecteer het Format als SQL uit de drop down lijst.
  8. Klik op Ga (Go).

Het bestand wordt naar je computer geƫxporteerd in SQL format.