Microsoft 365 DKIM Activeren (resellers)


Waarom DKIM?

Er zijn verschillende redenen waarom je DKIM voor Office 365 zou kunnen configureren:

 • Je domein beschermen tegen spoofing en phishingaanvallen. Spoofing is wanneer een onbevoegde afzender jouw domeinnaam gebruikt om e-mails te verzenden. Phishing is wanneer een onbevoegde afzender e-mails verstuurt die afkomstig lijken te zijn van een legitieme bron, zoals je bank of creditcardbedrijf. DKIM kan deze aanvallen helpen voorkomen door de afzender van een e-mailbericht te verifiëren.
 • Om de deliverability van uw e-mails te verbeteren. Sommige e-mailservers weigeren e-mails die niet DKIM-geauthenticeerd zijn. Door DKIM voor Office 365 te configureren, zal je de kans vergroten dat jouw e-mails worden afgeleverd bij de beoogde ontvangers.
 • Voldoen aan de voorschriften van de sector. In sommige branches, zoals de financiële dienstverlening en de gezondheidszorg, is het gebruik van DKIM verplicht. Door DKIM in Office 365 te configureren, kan je ervoor zorgen dat jouw organisatie aan deze voorschriften voldoet.

DKIM activeer je op de volgende manier:

 1. Ga naar https://admin.microsoft.com en log hier in met je globale beheerder account.
 2. Eerst moet de DKIM geactiveerd worden in de Microsoft 365 Defender om dit te doen kan je rechtstreeks naar de DKIM-pagina nadat je bent ingelogd, of open je 'Exchange Admin Center' via:

  https://admin.exchange.microsoft.com/ en zoek vervolgens op 'DKIM' in het zoekveld bovenin en druk op Microsoft 365 Defender:

Microsoft Admin omgeving - zoek naar dkim in de zoekbalk

 1. Selecteer het domein waar de DKIM op wilt activeren uit de lijst en klik op de domeinnaam zelf en niet op het vierkant aan de linkerzijde van de domeinnaam:

Microsoft 365 Admin center DKIM policies activeren

 1. Daarna kan je de DKIM key aanmaken door op Create DKIM keys te klikken:

  Microsoft 365 Create DKIM in de admin center

 2. Zodra de keys zijn aangemaakt zie je een popup in je scherm met DNS CNAME records die je dient toe te voegen. Deze kan je opslaan door op het knopje 'Copy' te klikken. Daarna kan je deze plakken in bijvoorbeeld een text document want deze moet je toevoegen in het DNS beheer van je domeinnaam:

  Microsoft 365 CNAME records voor activeren van DKIM

 3. Zodra je deze CNAME record hebt toegevoegd, kan het tot 24 uur duren voordat je opnieuw naar de domeinnaam dient te gaan via de DKIM-pagina en wederom op de domeinnaam drukt en de DKIM op Enable zetten:

  Enable button DKIM signatures


 4. Indien je onderstaande error ziet wanneer je de DKIM op enable zet, dan is dit wegens onderstaande redenen:
  1. Je dient langer te wachten voor de CNAME DNS records die je hebt toegevoegd. Deze zijn nog niet volledig verwerkt.
  2. De CNAME DNS records welke je hebt toegevoegd zijn wellicht verkeerd ingevuld. Controleer deze in je cPanel.

   Microsoft 365 Admin center DKIM activeren Client error

 5. Indien je geen error ziet nadat je de DKIM op enabled zet, dan is deze nu juist geactiveerd.
Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.