Hoeveel hosting heb ik nodig?

Websites kunnen draaien onder verschillende hostingpakketten. Het is van belang direct een pakket te kiezen dat past bij de websitesoftware die je gebruikt. Cruciaal daarbij is dat er voldoende werkgeheugen beschikbaar is om te zorgen dat je site snel bij je bezoeker in beeld komt en dat deze niet voortijdig afhaakt. Hieronder de hostingpakket-adviezen voor de meest gebruikte CMS pakketten bij Hoasted.

WordPress

Voor WordPress adviseren we te starten met het WP Professional pakket. Dit pakket beschikt standaard al over 1Gb werkgeheugen en draait op een snelle SSD disk, waardoor je website supersnel kan draaien (als je daarnaast ook nog gebruik maakt van LiteSpeed cache, een SSL certificaat en optimalisatie van de afbeeldingen. Bovendien verhuizen we gratis je site, mocht die nu nog elders draaien!

WordPress met WooCommerce

Dit draait in de meeste gevallen uitstekend op het WooCommerce Professional pakket. Mocht tussentijds je webshop echt populair worden, dan kun je op elk moment upgraden naar een WooCommerce Business pakket. Zorg wel dat je website zo snel mogelijk in beeld komt bij de bezoeker doordat die:

• alleen beveiligd bezocht kan worden met een SSL certificaat
  • en dat de afbeeldingen geoptimaliseerd zijn, bijvoorbeeld met WebP

Magento

Magento raadt een hostingpakket aan met voldoende werkgeheugen. Voor een reguliere webshop is dat 1Gb en we adviseren daarom een Magento Medium Hosting. We leveren dat standaard al met Lightmage caching, waardoor je webshop zeer snel zal zijn, ook dankzij opslag op de SSD disk. Zorg daarnaast dat

• je website alleen beveiligd bezocht kan worden met een SSL certificaat
  • en dat de afbeeldingen geoptimaliseerd zijn, bijvoorbeeld met WebP