Domein koppelen aan bestaand hosting pakket

Een domeinnaam parkeren is het registreren van een ander domein voor je bedrijf of organisatie, zonder dat je die wilt gaan gebruiken voor een website of email. Het enige doel is deze te reserveren voor toekomstig gebruik en het voorkomen van cyber squatting (dat een ander die naam registreert en daarna duur aan jou wil verkopen) te voorkomen. Voorbeeld: je hebt domein.nl als domeinnaam die je ook daadwerkelijk gebruikt. Je kunt dan domein.com, domein.eu, domein.info vastleggen om te zorgen dat niemand anders dat kan.

Handleiding domeinnaam parkeren

Registreer eerst de gewenste domeinnamen via je Hoasted klantenpaneel. Zodra je de domeinnaam hebt geregistreerd kan deze eveneens uitkomen op je website of je kunt die redirecten naar je hoofdwebsite in je cPanel. Daarnaast heb je de mogelijkheid de DNS instellingen te beheren.

De stappen voor het toevoegen van een nieuw domein in het cPanel van je hoofdaccount:

1. Log in op je cPanel account.
  2. Navigeer naar Domeinen

3. Om een domein alias aan te maken druk je op Create A New Domain je de domeinnaam in in het Domein tekstveld.
  4. Voer hier je domein naam in en zorg dat het vinkje Share document root (/home/jouwdome/public_html) with “jouwdomeinhier.nl”. aan gevinkt staat

5. Druk op Verzenden het alias domein wordt nu voor je aangemaakt

Let op: Je kunt ook e-mailaccounts aanmaken voor domein aliassen.

Verdere informatie over parkeren van domeinen

Geparkeerde domeinen zijn een soort aanvullende domeinen die getoond worden op dezelfde website als je primaire domein, maar die eigenlijk geen content hebben. Het zijn slechts aliassen van je website.

Je hebt bijvoorbeeld een domein geregistreerd, zoals hoasted.com. Dit wordt je primaire domein. Misschien heb je meer keywords en wil je meer traffic voor je website, dan kun je andere gerelateerde domeinen registreren zoals hoasted.net, hoasted.info etc. Dit kunnen je geparkeerde domeinen zijn. In de browser zul je zien dat deze domeinnamen je originele of primaire website openen, hoasted.com in dit geval

Er zijn ook andere gevallen waarin een geparkeerd domein handig is. Je koopt een domeinnaam en parkeert hem voor een korte periode. Die zal uitkomen op een tijdelijke dummy webpagina, totdat je de hosting voltooid hebt en de complete website klaar is.

Als de bezoeker een ervaren of deskundige websurfer is, dan zal hij/zij gemakkelijk een geparkeerd domein kunnen identificeren, maar een nieuwe gebruiker zal altijd denken dat het je huidige website is.

Het parkeren van een domein heeft zijn eigen voordelen. Je kunt direct geld verdienen aan de domeinnaam op basis van de waarde van de domeinnaam en de pagina traffic die dit met zich meebrengt. Er is een enorme markt voor wederverkoop van bepaalde domeinnamen en zelfs als je niet van plan bent om je domeinnaam met winst te verkopen, is het aanbod gewoon te mooi om af te slaan!