Hoe kan ik mijn domein doorsturen naar een website

Wat is domein redirection?

Soms is het noodzakelijk om webverkeer door te sturen van het ene domein naar het andere. Dit kan op domeinniveau of voor specifieke webpagina's. Het redirecten van de daadwerkelijke domeinnaam is als een doorverwijzing naar een andere domeinnaam. Dit is makkelijk op domein of webpagina niveau. Bijvoorbeeld, Hoasted.com en zijn website kunnen worden doorgestuurd naar een ander domein en Hoasted.com/aboutus.html kan worden doorgestuurd naar Hoasted.com/about.

Domeinnaam en geen hostingservice?

Als je al een domeinnaam hebt en je geen andere hosting service gebruikt, biedt het doorsturen van een domein de beste oplossing voor je. Neem dan een gratis abonnement: Ga in je Hoasted Klantenpaneel naar Bestellen (Order) > Overige Diensten > No hosting - Just free domain forwarding. Bestel dit en je ontvangt je cPanel inloggegevens. Hieronder hoe je doorverwijst. Nog meer domeinen geregistreerd die je alleen wilt doorverwijzen? Voeg ze in dit cPanel toe als aliases en je kunt vervolgens doorverwijzen. 

Als je je domein wil doorverwijzen naar een andere website

Hoe redirect ik mijn site vanuit cPanel

Volg onderstaande stappen om een domein door te verwijzen.

 1. Log in op je cPanel account.
 2. G naar Domeinen > Alias domeinen
 3. Voeg de domeinnaam toe als alias domein
 4. Navigeer naar Domeinen > Omleidingen (Redirects).
 5. De Omleidingen (Redirects) pagina wordt weergegeven.
 6. In de Redirect een Domein sectie vul je de volgende gegevens in.
 7. Veld

  Beschrijving

  Voorbeeld Waarde

  Type

  Refereert aan het soort redirect.

  • Permanent (301) - Geeft de browser van de bezoeker aan dat hij zijn records moet bijwerken.
  • Tijdelijk (302) - Update niet de bookmarks van de bezoeker.

  Permanent (301)

  http ://(www.)?

  Selecteer een domeinnaam uit de drop down lijst. Als je “Alle Publieke Domeinen” selecteert redirect het alle domeinen die beheerd worden vanuit je cPanel account.

  ** Alle Publieke Domeinen **

  /

  Voer de rest van de URL in van waaruit je bezoekers wil doorverwijzen.

  Directory/file.html

  Omleidingen naar

  Refereert aan de URL naar waar je bezoekers wil doorverwijzen.

  Let op: Je moet een protocol aangeven in dit tekstveld. Bijvoorbeeld, http://, https://, or ftp://. We raden aan http://domein.nl te gebruiken. Dan hoeft er voor de alias geen SSL certificaat geïnstalleerd te worden (aangezien als er op domein.nl al een SSL certificaat zit de http:// daarna automatisch wordt omgezet in https://).

  http://, https://, or ftp://

  Alleen omleiden met www.

  Redirect alleen bezoekers die de www invullen. prefix voor het domeinnaam deel van de URL.

  Niet aangevinkt

  Omleiden met of zonder www

  Redirect alle gebruikers, ongeacht of de bezoeker www.domein.nl of domein.nl invoert.

  Aangevinkt

  Omleiding met jokerteken (Wildcard)

  Selecteer of je alle bestanden binnen een directory wil doorverwijzen naar dezelfde bestandsnaam in de nieuwe directory.

  Aangevinkt

  Let op:

  • Als je Wild Card Redirect box aanvinkt worden alle bestanden doorverwezen binnen een directory naar dezelfde bestandsnaam binnen deze directory.
  • Het is niet mogelijk om een Wild Card Redirect te gebruiken om je hoofddomein door te verwijzen naar een andere directory op je site.
 8. Klik op Toevoegen.
 9. Het berichtenvenster dat de redirect bevestigd wordt weergegeven:

  redirect berichtenvenster bevestiging

Verschillende soorten redirection

Een domeinnaam doorverwijzen naar een andere website kan op verschillende manieren, zoals inline redirect, forwarding redirect, een domeinnaam verwijzen met DNS aanpassing. Met een inline redirect kun je je domeinnaam koppelen aan bestand of andere servers. Met behulp van forwarding redirect krijgen gebruikers een automatische link naar een andere server. Het doorverwijzen van een domeinnaam zorgt dat de gebruiker alle bezoekers van een bepaalde pagina naar een URL stuurt. Het is eenvoudig in te stellen en het is gratis.

Een permanente redirect zal de browser van de bezoeker informeren om eventuele bookmarks die zijn gekoppeld aan de webpagina, waarnaar wordt doorgestuurd, bij te werken. De tijdelijke redirect werkt de bookmarks van bezoekers niet bij. Je kunt ervoor kiezen om je inactieve domein naar verschillende plaatsen te sturen en jouw pagina te forwarden naar een andere pagina door het domein door te verwijzen.

Er zijn veel zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing die liever via 301 (permanent) wordt omgeleid. Deze redirects kunnen worden gewijzigd en gewist zoals gewenst. Je moet weten dat de 302 (tijdelijke) redirect zich eigenlijk gedraagt als een 301-redirect. Maar ze hebben niet de voorkeur, omdat bezoekers en zoekmachines worden doorgestuurd zonder dat de bookmarks worden bijgewerkt.

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.

Nog steeds hulp nodig? Contact ons Contact ons