Geparkeerd domein als alias redirecten naar website

Wat is domein parkeren

Een domeinnaam parkeren is het registreren van een ander domein voor je website, maar dit domein zal niet worden gebruikt voor bijvoorbeeld een website of e-mail.Het enige doel is deze te reserveren voor toekomstig gebruik en cyber squatting (dat een ander die naam registreert en daarna duur aan jou wil verkopen) te voorkomen.

Geparkeerde domeinen zijn een soort aanvullende domeinen, die getoond worden op dezelfde website als je primaire domein, maar die eigenlijk geen content hebben. Het zijn slechts aliassen van je website.

Hieronder de handleiding. In geval van een probleem bij een geredirecte domein alias lees onderaan: Probleem: bij redirecten naar https site SSL waarschuwing

Geparkeerd domein als alias redirecten in cPanel

In je cPanel zijn geparkeerde domeinen niets anders dan domeinaliassen.

1. Log in op je cPanel account.
  2. Navigeer naar Domeinen > Aliassen

De Aliassen pagina wordt weergegeven:

Om een domein alias aan te maken voer je de domeinnaam in in het Domein tekstveld. Klik op Domein Toevoegen.

Let op: Je moet een domein registreren met een geldige registrar en deze configureren zodat hij doorverwijst naar je DNS servers voordat je hem gebruikt als alias.

De nieuwe alias wordt aangemaakt.

Dit domein komt nu ook uit in de public_html waar jouw website staat. Ook kun je vanaf nu e-mailadressen aanmaken met deze domeinnaam. Je kunt een domein in de Aliassen ook laten doorverwijzen naar een andere website of specifieke pagina. De stappen daarvoor zie je hieronder.

Domein Alias Redirection Inschakelen of Uitschakelen

1. Klik op de Omleiding beheren (Manage redirection) link voor de domein alias die je wil aanpassen.

De Omleiding beheren pagina wordt weergegeven

2. Om een domein door te verwijzen voer je de link in naar waar je de domein alias wil doorverwijzen in het tekstveld.

Let op: Als je de alias, “domein.com”, wil doorverwijzen naar een bestand moet je zorgen dat de URL eindigt op een /.

3. Klik op Opslaan.

Klik om de redirection uit te zetten op Omleiding uitschakelen.

Let op: Om een alias domein te verwijderen raden we je sterk aan om eerst een volledige account backup te maken. Hou er ook rekening mee dat als je een domein verwijdert uit de lijst van aliassen, je de domein alias, de eventuele redirects (omleidingen), maar ook de DNS entries verwijdert.

Klik op de Verwijderen (remove) knop in de rij van de alias die je wil verwijderen. Bevestig dan de verwijdering van de domein alias.

Probleem: bij redirecten naar https site SSL waarschuwing

Browsers hebben als beveiligingsmaatregel dat als er van een domein naar een https// website geredirect wordt, er een onveilig waarschuwing in beeld komt in plaats van de https doelsite.

Oplossingen

1. Sectigo SSL certificaat op hoofddomein
    Oplossing is in dit geval een extra Sectigo SSL certificaat voor het alias domein aan te schaffen.
  2. Let's Encrypt SSL certificaat op het hoofddomein
    Mocht er gebruik gemaakt worden van een Let's Encrypt SSL certificaat, dan dient dat SSL certificaat verwijderd te worden. Daarna een nieuw Let's Encrypt SSL certificaat installeren voor zowel het hoofddomein als het alias domein.