Geparkeerd domein als alias redirecten naar website

Wat is domein parkeren

Een domeinnaam parkeren is het registreren van een ander domein voor je website, maar dit domein zal niet worden gebruikt voor bijvoorbeeld een website of e-mail.Het enige doel is deze te reserveren voor toekomstig gebruik en cyber squatting (dat een ander die naam registreert en daarna duur aan jou wil verkopen) te voorkomen.

Geparkeerde domeinen zijn een soort aanvullende domeinen, die getoond worden op dezelfde website als je primaire domein, maar die eigenlijk geen content hebben. Het zijn slechts aliassen van je website.

Hieronder de handleiding. In geval van een probleem bij een geredirecte domein alias lees onderaan: Probleem: bij redirecten naar https site SSL waarschuwing

Geparkeerd domein als alias redirecten in cPanel

In je cPanel zijn geparkeerde domeinen niets anders dan domeinaliassen.

1. Log in op je cPanel account en navigeer naar Domains / Domeinen
  2. Je komt nu in het overzicht van de gekoppelde domeinen
  3. Klik nu op de knop 'Create Domain' en vul hier het domein in dat je wilt toevoegen. Vink hierbij het delen van de document root aan
  4. Het domein is nu toegevoegd en klaar om redirects op toe te voegen!
  5. Ga opnieuw naar de 'cPanel > Domein / Domains' pagina
  6. Klik naast het desbetreffende domein op de knop 'Manage'
  7. Klik nu rechtsonder op de link 'Modify the redirects'
  8. Vervolgens kun je de redirect instellingen beheren via onderstaande scherm:
  9. De redirect is nu klaar :)
  10. Wanneer je een redirect naar een submap maakt is het nog wel noodzakelijk via de file manager het .htaccess bestand in de /public_html/ map te openen, en de redirect regels helemaal naar boven te verplaatsen.