Wat gebeurt er als een domein niet verlengd wordt

Domeinnamen worden automatisch verlengd. Bij opzegging wordt de domeinnaam meestal ingesteld op een status met de naam geparkeerd als hij is opgezegd is (in quarantaine) gedurende een periode (die verschilt per soort domein, voor een .nl domein is dat 40 dagen). Dit betekent dat de domeinnaam nu op een veilinglijst komt, maar nog niet wordt vrijgegeven op de markt om op te bieden. De domeinnaam eigenaar kan namelijk nog steeds zijn domein vernieuwen/weer registreren met of zonder extra kosten. Als de eigenaar niet verlengt, wordt het domein vrijgegeven om op te bieden door de host. Als niemand dit domein koopt, zal het weer beschikbaar zijn als een nieuwe domeinnaam. 

.nl domein uit quarantaine halen

Als je een .nl domeinnaam uit quarantaine wilt laten halen, dan kan dat tegen extra kosten.

Als je een .nl domeinnaam, die in quarantaine zit, wilt verhuizen naar Hoasted zijn er twee mogelijkheden:

  1. De provider, waar het domein niet tijdig verlengd is, haalt het domein uit quarantaine. De prijs die daarvoor berekend wordt loopt uiteen van €20,- tot €90,- en is vaak goedkoper dan de volgende:
  2. Hoasted kan ook een elders voorheen geregistreerd .nl domein dat in quarantaine zit eruit halen. Die kosten zijn dan €119,-. We hebben dan een kopie nodig van het paspoort van de geregistreerde eigenaar, een recent uittreksel van de kamer van koophandel en een ingevuld quarantaine formulier.
Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.