Opzeggen - Domein

Opzegging van een domein

Bij Hoasted kun je een domeinnaam opzeggen tot op de dag voor de vernieuwdatum. Eventuele facturen die je hebt ontvangen voor de domeinen die tussen factuur en verlenging zijn verhuisd of opgezegd, kunnen we voor je crediteren.

Is een domeinnaam wegverhuisd naar een andere provider, dan hoef je die niet apart nog op te zeggen.

Zie verder ook onze handleiding: Wat gebeurt er als een domeinnaam is opgezegd. Daarin wordt ook uitgelegd dat je in een aantal gevallen de opzegging alsnog ongedaan kunt laten maken (als de domeinnaam in quarantaine zit).

De stappen om een domeinnaam op te zeggen zijn:

1. Login in je Hoasted klanten gedeelte.
  2. Klik links op Mijn Domeinen (My Domains):

3. Klik rechts van het domein waarvan je het abonnement wilt stopzetten op het driehoekje en dan op Beheer Domein (Manage Domain):

4. Als dat nieuwe scherm in beeld is scroll je naar onderen en links onder zie je de Cancel Domain link om het domein stop te zetten. De domeinnaam zal niet meer worden verlengd.

5. In het volgende scherm moet je per direct kiezen. Klik Vraag opheffing aan. Opzeggingsverwerking is per direct, dit betekent dat de automatische domeinverlenging per direct wordt beëindigd. De domeinnaam zal dan per verlengingsdatum niet meer functioneren.

6. Mocht je het verkeerde domein hebben opgezegd of als je het domein toch willen houden en de verlengdatum bij het register is nog niet verstreken, dan kun je een mail sturen aan support@hoasted.com, wij maken de opzegging dan ongedaan en zorgen dat het domein weer verlengd wordt. Dit kan ook als de verlengdatum verstreken is, maar dan kost het bij sommige soorten domeinen als de .nl domeinen extra om dat domein uit  quarantaine te halen.