Mailpro transactionele email instellingen

Dit artikel gaat over het mailen vanuit de website. Voor de email instellingen voor je mailprogramma zie onze handleiding: Alles over email instellen.


Om WordPress correct te koppelen aan MailPro dienen er een aantal instellingen met betrekking tot het verzenden van e-mail gewijzigd te worden. In plaats van de standaard PHP functie dient er gebruik gemaakt te worden van SMTP voor het verzenden van e-mail. In deze handleiding leggen we je uit hoe je dit gemakkelijk kunt instellen.

WP Mail SMTP plugin

Om MailPro correct te koppelen aan een WordPress installatie is het noodzakelijk om de standaard manier van e-mail verzending aan te passen naar een SMTP server. Een plugin die hier goed voor geschikt is is WP Mail SMTP. Dit is een gratis plugin welke direct vanuit de WordPress repository gedownload kan worden. 

SMTP instellen

Om gebruik te maken van de Mailpro transactionele e-mailserver dienen er een aantal instellingen aangepast te worden in de WP Mail SMTP (of vergelijkbare) plugin. Open de settings pagina van de plugin (Dashboard > WP Mail SMTP > Instellingen) en scroll naar de sectie 'Mailer'. Vink daar 'Other SMTP' aan zoals op onderstaande afbeelding.

WordPress  WP SMTP mail instellingen

Hiermee komen een aantal velden tevoorschijn waar je de SMTP gegevens kunt invullen die wij na de bestelling zullen aanleveren. Vul die in zoals op onderstaande afbeelding en pas de gebruikersnaam en het wachtwoord aan naar de toegestuurde waardes.


Instellingen

De SMTP gegevens worden na de bestelling door ons aangeleverd en zien er als onderstaande uit:

Hostnaam: mailpro.myfasthosting.com 

Username: myfasthosting/domein-nl 

Wachtwoord: Aytyb0EnljhkdXskKKDD 


Wanneer je gebruikt maakt van de optie 'AUTO TLS' kun je de versleuteling op 'None' laten staan. De e-mail wordt dan volledig veilig en versleuteld verzonden vanaf de server.

WordPress WP Mail SMTP configuratie scherm

E-mail testen

Om te testen of de e-mail correct verzonden kan worden klik je bovenaan de instellingen pagina op het tabblad E-mail test. Wanneer je hier je e-mailadres invult zal er direct een testmail verzonden worden naar het opgegeven adres.

E-mail test scherm - WP Mail SMTP

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.