Cookies verwijderen

Browsers slaan gegevens op over jouw bezoek in zogenaamde cookies. Als je die wilt verwijderen (allemaal of voor één website), volg dan de onderstaande handleidingen.

Verwijderen van cookies

Chrome

In Chrome alle cookies verwijdere

1. Klik op de drie puntjes rechts bovenin
  2. Ga naar ‘Geschiedenis' en klik dan nog een keer  'Geschiedenis'
  3. Klik op ‘Browsergegevens wissen (Clear browsing data)’
  4. Selecteer bovenaan ‘Het eerste gebruik’ en vink aan Cookies en andere site gegevens.
  5. Bevestig door onderaan op ‘Browsegegevens wissen (Clear data)’ te klikken

In Chrome Cookies verwijderen van één website

1. Klik op de drie puntjes rechts bovenin
  2. Klik in die lijst op Instellingen (Settings)
  3. Zoek  bovenin Privacy. Je krijgt dan de lijst van Privacy en beveiliging (privacy and security)

4. Scroll naar onderen en klik Instellingen voor content (Content Settings)

5. Klik op Cookies

6. Klik Alle cookies en sites weergeven en zoek op de website, hieronder bijvoorbeeld google.com

7. Klik op de vuilnisbak erachter en de cookies van deze website worden verwijderd.

Firefox

In Firefox alle cookies verwijderen

1. Klik op de 3 streepjes rechtsboven en ga naar 'Opties'
  2. Ga naar 'Privacy & Beveiliging'  en klik bij 'Cookies en websitegegevens' op 'Gegevens wissen' > 'Wissen'
  3. Kies 'Nu wissen'.

In Firefox automatisch cookies verwijderen bij afsluiten

1. Klik op de 3 streepjes rechtsboven, klik 'Opties' en dan 'Privacy & Beveiliging'
  2. Wijzig de optie 'Geschiedenis onthouden' in 'Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis'
  3. Vink 'Geschiedenis wissen zodra ik Firefox sluit' aan. Onder 'instellingen' vink je aan wat je wel en niet wilt wissen.

Safari

In Safari cookies verwijderen (allemaal of van één website)

1. Ga in de menubalk bovenin naar 'Safari' > 'Voorkeuren' (Preferences)
  2. Kies 'Privacy' > 'Beheer websitegegevens' (Manage Website Data) > Zoek de site waarvan je cookies wilt verwijderen of als je alle cookies wilt verwijderen kies dan 'Verwijder alles' (Remove all)

In Safari automatisch cookies verwijderen

1. Ga in de menubalk bovenin naar 'Safari' > 'Voorkeuren' (Preferences)
  2. Kies 'Algemeen' > 'Verwijder onderdelen uit geschiedenis' > 'Na één dag'

Edge

In Edge cookies verwijderen

1. Klik rechtsboven op de 3 puntjes en kies Instellingen
  2. Klik onder 'Browsegegevens wissen' de optie 'Kies wat u wilt wissen'
  3. Selecteer de cookies (voorgeselecteerd)
  4. Druk op 'Wissen'.

In Edge de cookies automatisch verwijderen

1. Klik rechtsboven op de 3 puntjes, klik op Instellingen, vervolgens 'Kies wat u wilt wissen' en kies hierna in ieder geval de cookies
  2. Bij de optie 'Dit altijd wissen bij sluiten van browser' het schuifje op 'Aan' zetten.

iPad en iPhone

1. Ga naar Instellingen > Safari > scroll naar beneden en kies voor 'Wis geschiedenis en websitedata' > 'Wis geschiedenis en data'
  2. Daarnaast moet je opnieuw naar 'Instellingen' > 'Safari' > 'Geavanceerd' > 'Websitedata' en druk daar op 'Verwijder alle websitedata'.

Android

1. In de browser tik je rechtsboven op de 3 puntjes, kies dan 'Instellingen'
  2. Tik op 'Privacy' > 'Browsegegevens wissen' (onderaan) en vink aan: 'Cookies, medialicenties en sitegegevens'. Kies bovenaan de periode van cookies die je wilt verwijderen.
  3. Tik op 'Gegevens wissen'.