Browser Cache legen

Bij het maken van wijzigingen aan je website, kan het voorkomen dat je website nog uit cache wordt geladen (werkgeheugen van de account). Wanneer je wijzigingen hebt doorgevoerd in je website, maar in je browser nog de oude versie in beeld krijgt is er een oplossing: de cache van je browser leeg maken.

Hieronder de uitleg over hoe je dat doet voor jouw browser:

Google Chrome

1. Klik bovenaan in de menubalk op het Blad Icoontje (3 streepjes)
  2. Klik op Instellingen (Settings).
  3. Klik onderaan de pagina op Geavanceerde instellingen weergeven...  (Show advanced settings)
  4. Klik op de knop Browser gegevens wissen.. (Clear Browsing data) en een nieuw klein scherm verschijnt.
  5. Kies de periode die u wilt verwijderen (of voor Alle cookies, de onderste keuze)
  6. Klik op de knop Browser gegevens verwijderen... (Clear browsing data)

Mozilla Firefox (voor Windows)

1. Kies in Firefox menu onder Tools (Extra) het item Options
  2. of gebruik het menu icoon
  3. Klik op Privacy & History in het menu
  4. Scroll naar Cached Web Content
  5. Klik op Nu Wissen (Clear Now)

Microsoft Edge

1. Klik op de drie puntjes . . .
  2. Klik op Instellingen (settings)
  3. Ga naar Browsergegevens wissen (Clear Browsing Data)
  4. Klik op Kies wat u wilt wissen (Choose what to clear)
  5. Vink aan Gegevens en bestanden in de Cache ( Cached data and files)
  6. Klik op Wissen (Clear)

Microsoft Internet Explorer 10 en 11

1. Klik tandwiel icoontje
  2. Klik op Veiligheid (Safety) , deze optie is ook beschikbaar in de 'command bar'
  3. Klik op Browsergeschiedenis verwijderen (Delete Browsing History)
  4. Selecteer Tijdelijke internetbestanden en websitebestanden (Temporary internet files and website files)
  5. Klik op Verwijderen (Delete)

Apple Safari desktop

Cache bestanden verwijderen op je Mac is alleen mogelijk indien het Ontwikkelmenu aan staat.

1. Klik hier op 'Safari' in de menubalk bovenin
  2. Klik Voorkeuren (Preferences)
  3. Open het laatste tabblad Geavanceerd (Advanced)
  4. Vink aan onderin de optie Toon Ontwikkel-menu in menubalk (Show develop menu in menu bar)
  5. Nu kun je de cache verwijderen met Command+Option+E

Apple Safari iPhone

1. Klik Instellingen (Settings)
  2. Klik Safari
  3. Klik Wis geschiedenis en website data (Clear History and Website Data)
  4. Klik Wis geschiedenis en data (Clear History and Data) als je die vraag krijgt.

Android Browser

1. Open Browser en klik op de drie puntjes onderelkaar
  2. Klik onderaan op Instellingen (Settings)
  3. Klik privacy en beveiliging (Privacy & Security)
  4. Klik bovenaan op Cache legen (Clear cache)

Android Samsung Browser (Internet)

1. Klik het Internet ikoon en klik op de drie puntjes onderelkaar
  2. Klik Instellingen (Settings)
  3. Klik Privacy en Beveiliging (Privacy and Security)
  4. Klik Verwijder Persoonlijke Data, een checklist van items verschijnt
  5. Vink aan Cache en Cookies Site Data en klik op Gereed (Done)

Android Chrome

1. Start Chrome en klik op de drie puntjes onderelkaar
  2. Klik Instellingen (Settings)
  3. Klik Privacy in het Geavanceerd (Advanced) gedeelte
  4. Klik Leeg Browser Data (Clear Browsing Data)
  5. Zorg dat Cache en Cookies Site Data aangevinkt zijn en klik Legen (Clear)

Android Firefox

1. Start Firefox en klik op de drie puntjes onderelkaar
  2. Klik Instellingen (Settings)
  3. Klik Privacy
  4. Klik Nu legen (Clear now) bij Clear Private Data
  5. Zorg dat Cache aangevinkt is en klik onderaan op Data legen (Clear data)