Email instellen: Microsoft Outlook 2016

Outlook is een persoonlijke informatie manager van Microsoft. Hoewel het voornamelijk wordt gebruikt als email applicatie, is het ook handig als agenda, task manager, contact manager, notitieblok en voor web browsing.

Een email maken in Outlook is makkelijk. Hou als je dit gaat doen het volgende bij de hand –

• Je domeinnaam
  • Je emailadres
  • Je email wachtwoord.
  1. In Microsoft Outlook, navigeer je naar Bestand  > Account toevoegen (Add account):

2. Vink de optie ‘Handmatige instelling of extra servertypen’ aan en klik dan weer op ‘Volgende’ om door te gaan.
  3. Vink de optie IMAP aan en klik dan weer op ‘Volgende’ om door te gaan

4. Vul in dit scherm in:
    Gebruikersinformatie:

Inlog Informatie:
    IMAP
    myfasthosting.email
    Wachtwoord: het wachtwoord dat je hebt ingesteld, verander dit eventueel in jouw cPanel omgeving
    Vink alleen aan:  Wachtwoord onthouden

5. Klik Meer Instellingen en vervolgens op het tabblad Server voor uitgaande email
    Vink hier aan de optie  Voor de server voor uitgaande email (SMTP) is verificatie vereist
    Vink eveneens aan  Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende email.
  6. Na een update is deze stap niet meer nodig, omdat automatisch al voor SSL gekozen wordt. Dan kun je gelijk naar Volgende gaan. Anders of om te controleren:
    Geavanceerd
    Inkomende mail poort: 993
    SSL
    Uitgaande mail SMTP poort: 465
    SSL
    OK
    Volgende

7. Nu gaat het programma testen of de instellingen juist zijn en er connectie kan worden gemaakt met de mailserver. Als alles succesvol is klik je op Sluiten/Voltooien

Aanpassen e-mail instellingen in Outlook 2016

De instellingen van bijvoorbeeld de inkomende of verzendende mailserver kun je als volgt wijzigen:

1. Start Outlook 2016
  2. Klik links boven op Bestand en in die lijst vervolgens Accountinstellingen > Accountinstellingen.

3. Selecteer je Mailbox (die wordt dan blauw) en klik op wijzigen:

4. Daar zie je drie tabbladen staan waarin je wijzigingen kunt doorvoeren: Algemeen, Server voor uitgaande e-mail en Geavanceerd. Hieronder is bijvoorbeeld Uitgaande Mail geopend:

5. Voer je wijzigingen door en sla die op door op OK te klikken.

6. Je kunt nu met de knop accountinstellingen testen zien of het ophalen en versturen goed verloopt. Als je twee groene vinkjes ziet staat dat goed en kun je op Sluiten klikken: