Email instellen: Microsoft Outlook 2013

In deze handleiding leggen we je uit hoe je je e-mail kunt instellen in Microsoft Outlook 2013. Mocht je de mail willen instellen in een ander programma kun je het best even kijken in ons overzicht van e-mail handleidingen.

Benodigde gegevens

We gaan er in deze handleiding van uit dat het e-mail adres al is aangemaakt en dat je de gegevens hiervan hebt gecontroleerd door in te loggen op onze webmailomgeving op https://www.webmailsecure.com/. Mocht je hier niet kunnen inloggen zie dan onze handleidingen:

E-mail instellingen

Onderstaand de gegevens die je nodig hebt bij de volgende stappen in deze handleiding:

• Server / Hostnaam: hostingsecure.email (zowel inkomend als uitgaand)
  • Protocol: IMAP
  • Gebruikersnaam: Je e-mailadres.
  • Wachtwoord: Je e-mail wachtwoord
  • Poort inkomende e-mail: 993
  • Poort uitgaande e-mail: 465
  • Versleuteling: SSL

Outlook 2013 is behalve een emailprogramma ook een kantoorprogramma met ondermeer Agenda, tekstverwerking en vele andere zaken.

Om een email adres in te stellen zijn er een aantal stappen:

1. Begin met het toevoegen van een nieuw account
    • Open Microsoft Outlook
    • Ga in de menubalk naar Bestand en klik bij Accountgegevens op + Account toevoegen

2. Servertype
    • In dit venster vink je aan: Handmatige instelling of extra servertypen en klik Volgende

• Kies POP of IMAP en klik Volgende

3. Je gegevens invullen
    • Vul in: Naam: Je naam en/of eventueel bedrijfsnaam Mailadres: Je mailadres Type account: IMAP Gebruikersnaam: Je volledige emailadres Wachtwoord Je gekozen email wachtwoord Inkomende en uitgaande mailserver: hostingsecure.email Vink aan: Wachtwoord onthouden Geen vinkje daaronder bij SPA
    • Klik op Meer Instellingen

4. Verdere instellingen toevoegen of aanpassen
    • In het tabblad Server voor Uitgaande E-mail: vink aan: Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist
    • en ook aanvinken Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende mail.

• In het tabblad Geavanceerd vul in:
      • Poort inkomende e-mail: 993
      • Gebruik het volgende type versleuteling: SSL
      • Poort uitgaande e-mail: 465
      • Gebruik het volgende type versleuteling: SSL

• Klik op OK
  5. Instellingen testen en opslaan
    • Klik nu op Volgende. Outlook gaat testen of alles goed is ingevuld.
    • Als alles succesvol is klik je op Sluiten en daarna op Voltooien.
  6. Klik nu op de knop Verzenden/Ontvangen. Daarmee kun je zien of alles correct is ingevuld. Eventuele fouten kun je herstellen.

Email professioneel laten instellen?

Wil je je email direct op de beste manier laten instellen door Hoasted support? Dat kan. Voor eenmalig €29,- per apparaat stellen we alles voor je in (drie email accounts inbegrepen). Daarvoor loggen we op afstand in op het apparaat van toepassing en stellen we jouw email programma van voorkeur (bijvoorbeeld Outlook, Thunderbird, Apple Mail of ander programma) volledig voor je in. Vraag 'email professioneel laten instellen' hier aan.