Wijzigen WHOIS contactgegevens van domein

Een WHOIS zoekopdracht geeft informatie met betrekking tot een domeinnaam zoals eigendom van het domein, waar en wanneer het geregistreerd, de vervaldatum en de nameservers die aan het domein gekoppeld zijn.

Om de WHOIS informatie voor een domein op te zoeken, gebruik je een van de volgende sites:

Aanpassen WHOIS-records / registrant gegevens

Een registrant is een individuele houder van een bepaalde domeinnaam. Men kan de informatie gebruiken voor contactverzoeken of wijzigingen voor je domeinnaam. In het geval dat een registrant detail van je domeinnaam onjuist is en geen eigendom is van de registrant van het domein, moet je de gegevens onmiddellijk bijwerken.

Om de registrantgegevens voor een domein te wijzigen volg je de stappen hieronder.

1. Log in op je Hoasted klantenaccount
  2. Ga naar domeinen > mijn domeinen
  3. Klik naast het betreffende domein klik je op "bewerk contactgegevens" of "bewerk WHOIS gegevens"

4.  Om de registrant gegevens voor een domein te wijzigen moet je de volgende gegevens invoeren (meestel enkel registrant, admin en tech).

Veld
    Beschrijving
    Voorbeeldwaarde
    Registrant
    Geeft aan of je het bestaande account contact wil gebruiken. Zo ja, selecteer de gewenste contactpersoon in de  Kies Contact drop down lijst.
    Primaire Profielgegevens
    Admin
    Geeft aan of je het bestaande admin contact wil gebruiken. Zo ja, selecteer de gewenste contactpersoon in de Kies Contact drop down lijst.
    Primaire Profielgegevens
    Tech
    Geeft aan of je het bestaande technisch contact wil gebruiken. Zo ja, selecteer de gewenste contactpersoon in de  Kies Contact drop down lijst.
    Primaire Profielgegevens
    Facturatie
    Geeft aan of je het bestaande facturatie contact wil gebruiken. Zo ja, selecteer de gewenste contactpersoon in de  Kies Contact drop down lijst.
    Primaire Profielgegevens

5. Klik na de aanpassingen op "Wijzigingen opslaan". De nieuwe registrant-gegevens worden bijgewerkt.
  6. Je kunt kiezen om de gegevens van een persoon, ├│f de gegevens van een bedrijf in te vullen. Het is niet mogelijk om beiden in te vullen. Qua email kun je het email adres gebruiken, of ervoor kiezen om dit op domain@hoasted.com te zetten. Wij zullen de actieve eigenaar van het klantenaccount dan als juridische eigenaar van het domein hanteren.
  7. Klaar!