Wijzigen WHOIS contact- en eigenaarsgegevens van domein

Een WHOIS zoekopdracht geeft informatie met betrekking tot een domeinnaam zoals eigendom van het domein, waar en wanneer het geregistreerd, de vervaldatum en de nameservers die aan het domein gekoppeld zijn.

Om de WHOIS informatie voor een domein op te zoeken, gebruik je een van de volgende sites:

Aanpassen WHOIS-records / registrant/eigenaarsgegevens

Een registrant is een individuele houder van een bepaalde domeinnaam. Men kan de informatie gebruiken voor contactverzoeken of wijzigingen voor je domeinnaam. In het geval dat een registrant detail van je domeinnaam onjuist is en geen eigendom is van de registrant van het domein, moet je de gegevens onmiddellijk bijwerken.

Om de registrantgegevens voor een domein te wijzigen volg je de stappen hieronder.

1. Log in op je Hoasted klantenaccount
  2. Ga naar domeinen > mijn domeinen
  3. Klik naast het betreffende domein klik je op "bewerk contactgegevens" of "bewerk NAW-gegevens"

Beheerdersinterface voor domeinregistratie met zoekfunctie en een lijst van domeinen, inclusief registratie- en betaaldata, domeinstatus, en beheeropties zoals nameserver- en WHOIS-instellingen.

4. Om de registrant gegevens voor een domein te wijzigen moet je de volgende gegevens invoeren (meestal enkel registrant, admin en tech).

Webinterface voor het beheren van domeincontactgegevens met een welkomstbericht, instructies voor WHOIS-gegevensbeheer, en formulieren voor het invoeren van registrant en administratief contact.

Efficiëntste werkwijze

Je kunt natuurlijk bij alle drie de gegevens invullen/wijzigen, maar sneller is het om het domein op je eigen naam te zetten (Primaire profiel data) of in geval van een andere naam eerst via

Wijzig account details (Edit Account Details) > Contactpersonen/sub-accounts (linkermenu onderaan) een nieuw sub-account aan te maken met alle gegevens.

Als dat gereed is, vink dan aan in de whois van het te beheren domein: Gebruik bestaand contact/Use existing account contact en kies in geval van een subcontact in het dropdown menu de betreffende eigenaar.

Webformulier voor het bijwerken van domein WHOIS contactinformatie met opties voor het gebruik van bestaande accountgegevens of het specificeren van aangepaste informatie.

5. Klik na de aanpassingen op "Wijzigingen opslaan". De nieuwe registrant-gegevens worden bijgewerkt.
  6. Je kunt kiezen om de gegevens van een persoon, óf de gegevens van een bedrijf in te vullen. Het is niet mogelijk om beiden in te vullen. Qua email kun je het e-mailadres gebruiken, of ervoor kiezen om dit op domain@hoasted.com te zetten. Wij zullen de actieve eigenaar van het klantenaccount dan als juridische eigenaar van het domein hanteren.
  7. Klaar!
Veld Beschrijving Voorbeeldwaarde
Registrant Geeft aan of je het bestaande account contact wil gebruiken. Zo ja, selecteer de gewenste contactpersoon in de  Kies Contact drop down lijst. Primaire Profielgegevens
Admin Geeft aan of je het bestaande admin contact wil gebruiken. Zo ja, selecteer de gewenste contactpersoon in de Kies Contact drop down lijst. Primaire Profielgegevens
Tech Geeft aan of je het bestaande technisch contact wil gebruiken. Zo ja, selecteer de gewenste contactpersoon in de  Kies Contact drop down lijst. Primaire Profielgegevens
Facturatie Geeft aan of je het bestaande facturatie contact wil gebruiken. Zo ja, selecteer de gewenste contactpersoon in de  Kies Contact drop down lijst. Primaire Profielgegevens

.be domein eigenaar wijzigen

Bij een .be domein kun je niet zelf de eigenaar aanpassen. Daarvoor moet het domein met een jaar verlengd worden. Neem contact op met support@hoasted.com om dit voor je in orde te maken.