Microsoft 365 Gedeelde mailbox maken (resellers)

Maak gedeelde postvakken, zodat een groep personen e-mail kan bewaken en verzenden vanaf een gemeenschappelijk e-mailadres, zoals info@domeinnaam.nl. Wanneer een persoon in de groep een bericht beantwoordt dat naar het gedeelde postvak is verzonden, lijkt het e-mailbericht afkomstig te zijn van het gedeelde postvak, niet van de afzonderlijke gebruiker.

1. Log in op https://admin.microsoft.com met je beheerder account en ga naar Team & groups -> Shared mailboxes en druk op +Add a shared mailbox

Microsoft 365 admin center add a shared mailbox

1. Geef de gedeelde mailbox een naam en maak deze aan door op Save te klikken:

Microsoft 365 admin center adding a shared mailbox name

1. Je ziet nu meteen al een pop-up bericht dat jouw mailbox is aangemaakt als gedeelde mailbox. Je kan meteen gebruikers toevoegen door de klikken op Add members to your shared mailbox:

Microsoft 365 admin center shared mailbox was created next steps

1. Druk nu op + Add members en voeg de gebruikers toe die toegang moeten krijgen in deze gedeelde mailbox en klik op Add

Microsoft 365 admin center add shared mailbox members to shared mailbox

Je hebt nu succesvol een gedeelde mailbox aangemaakt en toegang gegeven aan een gebruiker.